איך כותבים נכון קורות חיים?

זה הזמן לקחת את קורות החיים שניסחתם ולאתר בהן את השגיאות והטעויות שמונעות מכם להתקדם הלאה בדרך למשרת חלומותיכם.
סדר כרונולוגי:
האם התפקיד האחרון שמילאתם או המשרה הכי עדכנית נמצאת בסוף או בהתחלה? שימו לב שהמעסיק או המגייס יסתכל קודם כל על השורה הראשונה כעל המידע הכי רלוונטי. על כן, הקפידו להתאים בין הסדר לרלוונטיות.
פורמט:
הקפידו שקורות החיים יהיו נוחים ונגישים לקריאה. שמרו על ריווח, גופנים וגדלים. הקפידו שכל הפרטים הרלוונטיים יהיו נגישים לעינו של הקורא.
רלוונטיות:
חובה להתאים בין המשרה לבין הכישורים שלכם. ברוכי כישרונות ככל שתהיו, יש להתאים את קורות החיים לכל משרה. יש לכם כישרונות רבים? נפלא. הכינו מספר גרסאות של קורות החיים שלכם ושלחו כל גרסה בהתאם לדרישות המשרה. את העבודות שעשיתם לפני הצבא ואחרי הצבא, כנראה שניתן להשמיט מקורות החיים. שמרו אותן לשיחות המסדרון לאחר שתתקבלו לעבודה.
היו ענייניים:
לא מדובר באוטוביוגרפיה. קורות חיים לרוב אינם אמורים לחרוג ממסגרת של דף אחד. שמרו על התיאורים קצרים, שיווקיים ומושכי עין ואת הפירוט צמצמו לשורה-שורה וחצי.
אל תקמצו בפרטים הרלוונטיים מנגד, ישנם פרטים בקורות חייכם שהם אלה שיקבעו אם אתם מתאימים למשרה או לא. ההכשרות המקצועיות, הניסיון הקודם, הניסיון הניהולי ועוד – הם אלה שהמגייסים רוצים לקרוא ולהבין. הרחיבו על חלקים אלה. פרקו את הפרטים הללו לשורות קצרות ובכל שורה תארו נדבך אחר מהמשרה או ההכשרה. אם לא תציינו זאת, המגייס שקורא את קורות החיים לעולם לא יוכל לדעת. הוסיפו גם את שמות התפקידים ואם מדובר בחברות שאינן ידועות בהכרח, הוסיפו גם קישורים לאתר החברה.
מכתב מקדים:
המכתב המקדים הוא ההזדמנות שלכם לשווק את עצמכם בצורה קצת יותר חופשית. הציגו את עצמכם בקצרה, פרטו בשתיים-שלוש שורות את ניסיונכם המקצועי ואת הכשרתכם האקדמית והדגישו מה אתם יכולים לתרום לחברה. אל תשכחו – המכתב המקדים איננו אמור להיות מגילה. כמה פסקאות קצרות שיעזרו לכם לעשות “קדימון” לקורות החיים שלכם.
הגהה:
גם כאן, כל מילה מיותרת. קורות חיים בשגיאות הדפסה לא יעשו לכם שירות טוב.
העבירו לניסיון:
תנו לחבר, בן משפחה או כל אדם קרוב אחר לקרוא את קורות החיים. עוד זוג עיניים תמיד יוכלו לתרום הערות והארות. זכרו – מדובר במסמך שיכול לקבוע את עתידכם.
והעיקר – בהצלחה!