הבוגרת שמנהלת מיזם בריאות דיגיטלית בינלאומי

מורן רן סיימה את לימודי התואר השני בנוירופסיכולוגיה - שיקומית. כאשר ראתה את הצורך העצום של אנשים עם מוגבלויות בקישור עם ספקים ונונתי שירותים בחוץ, הקימה מיזם טכנולוגי המשלב אינטליגנציה מלאכותית אשר עומד להקל על חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם. הכירו את בוגרת החודש שלנו מורן רן >>
January 1, 2020
מורן רן

בוגרת החודש שלנו היא מורן רן (בת 40, נשואה+3) מנס ציונה שסיימה תואר שני באקדמית בנוירופסיכולוגיה שיקומית. “אז עדיין לא הייתה הפרדה בין מיקוד מבוגרים לילדים, הלימודים היו כלליים”, היא מספרת, “לאחר הלימודים התחלתי התמחות במכון הלאומי לשיקום נפגעי ראש והתמחות במרכז הסרטן בתל השומר”. בסיום ההתמחות המשיכה מורן לעבוד במכון לשיקום נפגעי ראש, עבדה ביחידת האבחון ושילבה בין עבודה ציבורית וקליניקה פרטית. בשנים אלה הבחינה בצורך שלא היה ניתן להתעלם ממנו.

“יש היום למעלה ממיליארד אנשים בעולם עם מוגבלות כלשהי מסיבות שונות כמו: מחלה, פציעה או מום מולד” מסבירה מורן – “לכל אחד מהאנשים הללו מטרות אישיות וצרכים ייחודיים שיכולים לקבל מענה בין היתר משימוש בעזרים כמו למשל קביים או כיסא גלגלים אבל גם משימוש בטכנולוגיות כמו אפליקציות, בעזרים טכניים, ריהוט ולבוש מותאם, רכבים אוטונומיים בעתיד ועוד. יש שוק אדיר של מוצרים שיכולים לשפר את התפקוד ורבים מהמוצרים הללו יכולים להיות בהישג ידם של האנשים אם יהיה להם את כל המידע היכן וכיצד להשיגם.”

היום יש הרבה מידע באינטרנט, לא?

“הבעיה כיום היא שיש עודף מידע, שמפוזר באתרים שונים, יש ללקט אותו. לא כל אדם יודע אילו אפשרויות עומדות בפניו. לעתים, במצבי משבר חשוב למצוא במהירות את העזרים המתאימים.”

כך הוקם מיזם Atvisor

פלטפורמה דיגיטלית מבוססת על בינה מלאכותית להתאמה דיגיטלית בין פרופילים של לקוחות שהם אנשים עם מוגבלות ובני הגיל השלישי והרביעי – לבין העזרים והטכנולוגיה המסייעת, לה הם זקוקים על מנת לתפקד באופן עצמאי יותר במהלך חיי היום יום. “הפלטפורמה מקבלת את נתוני המטופל ומתאימה לו את העזרים הנכונים ככלי תומך החלטה ליועץ אנושי תוך סקירה של כל מגוון התחומים בהם ניתן לשפר את חייו.”

איך התחיל Atvisor ?

“המיזם החל במסגרת המאיץ של בית איזי שפירא A3i ולאחר מכן המשיך והתקדם בתמיכת מענקי הרשות לחדשנות ומשקיעים פרטיים”, מורן מרחיבה – “אנו עושים כיום פיילוט בישראל ומכוונים בעיקר לשוק האנגלי.”

מדוע דווקא לשוק האנגלי?

“זיהינו בשוק האנגלי וגם בשוק הישראלי את הבשלות והמוכנות לקבל כלים ל’בריאות דיגיטלית’. כיום מתקיימת דיגיטציה של תהליכים החל מקיצור תורים ועד כרטיס לקוח מקוון. הרפואה הופכת להיות יותר מותאמת אישית וקיימת נכונות גבוהה לקבל כלים חדשים. באנגליה מושקעים תקציבים על מנת לשלב אנשים עם מוגבלויות וקשישים – בין השאר גם באמצעות טכנולוגיות מתקדמות. בישראל אנו פועלים בשיתוף פעולה הדוק עם משרד הרווחה, מנהל מוגבלויות, משרד הבריאות, רשות החדשנות, ג’וינט ישראל וישראל דיגיטלית וכמובן עם ארגוני מוגבלויות בשדה.”

הכל התחיל באקדמית

מורן הייתה לא רק סטודנטית באקדמית אלא גם מתרגלת בקורס פסיכולוגיה פיזיולוגית. היא ספרה לנו על הקשר בין פיתוח המיזם ללימודים: “היכולת גם ללמוד, גם ללמד וגם להתפתח מקצועית באקדמית הייתה דבר מאד משמעותי עבורי. הרבה מהתהליך הלימודי נסב סביב החיבור לשטח וההתנסות. הראיה הזו מלווה אותי עד היום, גם בפיתוח המיזם”. אכן זיהוי הצרכים בשטח הוביל לפיתוח פתרון טכנולוגי שיעזור לרבים.”

קצת בפן האישי:

  • האפליקציה הכי שימושית: וייז
  • האפליקציה הכי אהובה: ספוטיפיי
  • סדרה מומלצת שלא תפספסי: סדרת הדוקו ריאליטי “סליחה על השאלה” של כאן 11
  • איפה נמצא אותך בשעות הפנאי? טיולים בטבע

טיפים שעובדים לך והיית רוצה לשתף כאן:

  • כשיש עומס של משימות – עוברים לעבוד עם דף נייר במקום המחשב או הנייד
  • כאשה עובדת וכאמא: איזון בית משפחה – סופי שבוע פנויים מעבודה (כמה שניתן…)
יום פתוח וירטואלי - חמישי 30.3 בשעה 17:30