פרויקט העצמת נשים באקדמית: הכירו את סטודנטיות החודש עומר סבו ואור גוזלן

בימים אלה פועלות אור (בת 25) ועומר (בת 24) על מנת להקים מועדון כחלק מעמותת ProWoman הפועלת לקידום נשים במשק הישראלי. עיקר הפעילות של העמותה היא מפגשים של קבוצות קטנות של סטודנטיות (עד שלושים סטודנטיות) עם נשים שהגיעו לתפקידי מפתח במשק הישראלי. התוכנית, שהחלה כפרויקט ראשוני במרכז הבין תחומי, הפכה להיות חלק בלתי נפרד משבעה מוסדות אקדמיים נוספים. השנה הפרויקט יתרחב לתריסר מוסדות אקדמיים ובהם גם האקדמית תל-אביב-יפו.
אור ועומר מספרות – “במסגרת הפרויקט קבוצה של סטודנטיות שנבחרה מראש נפגשות עם מודלים להשראה ומקבלות הרצאות בנושאים כמו: פיתוח קריירה, הגשמה עצמית ואיזון עבודה-משפחה. כיום יש במאגר מעל למאתיים נשים שמרצות בהתנדבות. המפגשים מתקיימים כל שבוע במהלך סמסטר ב’ למשך שלוש שעות.”
איך נבחרות הסטודנטיות לפרויקט?
“העמותה פועלת על בסיס התנדבותי לכן הסטודנטיות עוברות תהליך של מיון וסינון. המטרה היא לאתר את הסטודנטיות שיוכלו להשתמש בצורה הטובה ביותר בידע שיקבלו ויגלו מחויבות רבה להגיע למפגשים”. הן ממשיכות – “הפעילות מתרחשת לאורך כל הסמסטר ובכל סמסטר יש אפשרות לסטודנטיות חדשות להגיע למפגשי העצמה”.
יש פגישות המשך לאחר שסיימו את המפגשים בתוכנית?
“בוודאי. הסטודנטיות יכולות להמשיך בקהילה הבוגרת של העמותה לצורך נטוורקטינג וקידום נשים. הן יוצרות ביניהן קשרים, מעבירות משרות זו לזו ומחזקות את הקשרים. זו ממש זכות להיות חלק מהקבוצה הזו”.
איך הגעתן לפרויקט הייחודי הזה?
“לפני שמונה שנים הפרויקט הוקם על ידי סטודנטיות במרכז הבינתחומי. גם אור וגם אני שמענו עליו” מספרת עומר, “כל אחת מאתנו שמעה עליו בנפרד מסטודנטיות אחרות במוסדות לימוד שונים וחיפשה איך אפשר להיות חלק ממנו”. הן מספרות – “כיום אנחנו רוצות להקים גם באקדמית תל-אביב-יפו מועדון לקידום נשים בשוק העבודה”.
“מדובר בסיגמנט מאוד פרקטי של בשדה הנקרא ‘פמיניזם’: זיהינו את פערי השכר הקיימים, אנחנו מזהות את אחוזי המנכ”לות הנמוכים בקרב נשים. אם לא מדברים על הנושא ושמים אותו על השולחן, נשים רבות לא יודעות שיש להן אפשרות להתקדם מעלה. חלקן זקוקות למודלים הנכונים על מנת להתחיל לתכנן את המסלול שלהן”. עומר מסכמת – “ראיתי את שלוש השנים בהן אני לומדת לתואר כהזדמנות לעשות דבר נוסף”.
איך הייתן רוצות לראות את הפרויקט קורם עור וגידים באקדמית?
“היינו רוצות לראות תמהיל מגוון של סטודנטיות מגיע. לא רק סטודנטיות לפסיכולוגיה אלא משתתפות גם מתחום היעוץ הארגוני, הכלכלה, המחשבים ותחומים נוספות. הפרויקט פתוח היום לכל מי שלומד באקדמית תל אביב יפו”.
קצת בפן האישי, מה אתן עושות בשעות הפנאי?
אור מספרת כי מתחברת מאד ליוגה.
איזו המלצה תתנו לסטודנטים חדשים?
עומר – “אני חושבת שהכי אמליץ לראות את תקופת הלימוד לתואר כשלוש שנים שאפשר גם להשקיע בעצמכם. לחפש אילו עוד פרויקטים ניתן לעשות ולהביא אותם לאקדמית, המכללה תומכת ומעודדת פיתוח פרויקטים בעלי מעוף.”
אור מציינת – “העזו לשאול שאלות. בדקו כיצד אתם יכולים לפעול במכללה”. היא מודה – “לי לקח הרבה יותר מדי זמן למצוא את האומץ ולשאול”.
אילו ספרים משמעותיים קראתם לאחרונה?
אור מציינת כי הספר שהשפיע עליה היה “באדולינה” ועומר מציינת את “ארבע הסכמות” ואחריו “תולדות האהבה”.
אפליקציות שבהן אתן עושות שימוש?
“קודם כל WAZE כדי להגיע ללימודים”. אור מציינת את האפליקציה “Calm” – “אלה תרגולי מיינדפולנס מרגיעים.
למידע נוסף על פרויקט Prowoman במכללה אל תהססו לפנות ל: prowoman.mta@gmail.com