7 טיפים כלכליים לסטודנטים

אספנו עבורכם 7 טיפים שיעזרו לכם להסתדר כלכלית בתקופת הלימודים
May 10, 2021
save

1. ירידה לצורך עלייה

קחו בחשבון שבתקופת הלימודים חלק גדול של הזמן שלכם יוקדש ללימודים ומן הסתם תוכלו לעבוד פחות, מה שאומר שגם תרוויחו פחות. מבאס? כן, קצת, אבל זכרו שזאת “ירידה לצורך עליה”, שכן מחקרים מראים שהשכלה מעלה באופן משמעותי את השכר. אל תשכחו התואר הוא זמני, ההשכלה שתרכשו במהלכו תקדם אתכם לנצח.

2. הכנסות מול הוצאות

תעשו תכנון כלכלי בסיסי – מה ההכנסות ומה ההוצאות שלכם? זה הזמן להכיר את המקורות הכנסה שלכם: חסכונות, מלגות והכנסה צפויה ממקום העבודה. אגב מלגות, הן דרך נהדרת להגדיל את מקורות ההכנסה ולהקל על ההוצאות, בדקו לאילו מלגות את זכאים או מה הדרישות המינימליות לכל מלגה (התנדבות, מגורים באזור מסוים וכדומה…)

3. הכינו רשימת הוצאות

אגב הוצאות, חלקו אותן לשניים: הוצאות חובה שאינן בשליטתכם (שכר לימוד, שכר דירה, נסיעות וכאלה…) והוצאות גמישות כמו הלבשה, הנעלה, קניות לבית, בילויים ופנאי. אם סך ההכנסות נמוך מסך ההוצאות, הקטינו את ההוצאות בקטגוריות הגמישות או הגדילו את ההכנסות.

4. מתלבטים היכן לגור בתקופת הלימודים?

מעונות סטודנטים, השכרת דירה או לחזור/להמשיך לגור אצל ההורים. הכינו טבלת יתרונות וחסרונות לכל אפשרות. קחו בחשבון גם את העלות החינמית של מגורים אצל ההורים (במידה ומתאפשר) לעומת הזמן שיחסך אילו תגורו במעונות סמוכים למכללה, זמן יוכל להיות מושקע בלימודים ובעבודה. מעונות הסטודנטים באקדמית >>

5. ערכו קניות רק עם רשימות שהכנתם מראש

שאלו את עצמכם לפני כל קניה האם אני צריך זאת או סתם “בא לי”? הסיפוק הרגעי שמרגישים מקניה של עוד מוצר לא שווה את הלחץ הכלכלי שנוצר. נסו להימנע מקניות כאשר אתם רעבים או עייפים שכן אז אנחנו נוטים לקבל החלטות אימפולסיביות יותר. ולגבי קניות אוכל – בדקו קודם מה יש בבית או מה זרקתם בפעמים קודמות ודעו שלא לקנות את המוצר הזה שוב.

6. קנו בסוף עונה מה שאפשר

רוצים להתחדש בבגד ים לעונת הרחצה, או במעיל רוח לימים הקרים? נסו כמה שיותר לתכנן מראש. לרוב מחירי מוצרי ביגוד והנעלה הם גבוהים בתחילת עונה אולם תוך כמה שבועות מתחילות הנחות. חכו להם! וחכו גם למבצעים מיוחדים וימי רכישה גדולים בהם יש הרבה הנחות.

7.  אל תתפתו לקנות במבצעים לפני שבודקים

הזהרו ממבצעים… במיוחד כאלו שגורמים לכם לקנות יותר ממה שתכננתם “קנו אחד והשני בחצי מחיר” – האם אני זקוק למוצרים האלה בכלל? “קנו שניים במחיר אחד”- האם המחיר של “האחד” עדין משתלם?, שימו לב למילים כמו: “עד 50% הנחה” כשבפועל ההנחה היא הרבה פחות מ-50%.

בהצלחה רבה בלימודים ובהתנהלות הכלכלית!

 

ד"ר אודליה הייזלר
ד”ר אודליה הייזלר, מרצה בתכנית לתואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני

* האמור לעיל הינו כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ אישי.

ההרשמה בעיצומה