מאחורי מגזין הסטודנטים האינטרנטי NOW

אופיר, שעורך את המגזין בשיתוף עם תומר אומנסקי, מספר לנו על הפרויקט שהחל כאתר סטודנטים והתרחב. את האתר מנהלת כיום ד”ר נועה לביא, ראש החטיבה לתקשורת פוליטית בבית הספר לממשל וחברה באקדמית. אופיר מספר על המגזין והדרך שהוא סלל בפניו לכניסה לאחד מאתרי החדשות המובילים בישראל.
“עכשיו” הוא מגזין אינטרנטי שבו סטודנטים מהחטיבה לתקשורת פוליטית באקדמית מעלים כתבות במגוון רחב של נושאים. הקטגוריות הקיימות באתר נעות בין תכנים חדשותיים, תיירות, תקשורת, חברה ונושאים נוספים. כשחיפשנו מקום בו נוכל להביא את הזווית שלנו לכל מה שמתרחש בפוליטיקה, בתרבות ובחברה בישראל, הבנו שנוכל לעשות זאת בחופשיות מוחלטת רק במגזין סטודנטיאלי החופשי מהשפעות חיצוניות”.
במגזין כותבים סטודנטים-כתבים שלמדו את סדנת העיתונות ומתנסים בכתיבה בפועל, אך הוא פתוח לתכנים נוספים פרי עטם של סטודנטים באקדמית שלא למדו את התחום ומעוניינים לשתף כתבות מעולמות התוכן המעניינים אותם.
“כן. יש לנו דף פייסבוק פעיל של האתר והתכנים אפילו מקודמים בתשלום. כיום יש אלפי כניסות לאתר והוא גדל הרבה מעבר למה שחשבנו כאשר הוא התחיל”.
“בתקופה הזו שבה עולם העיתונות משתנה מקצה לקצה בקורס לומדים מה זו עיתונות ‘טובה’ ומה תפקידו של העיתונאי. היום קל מאד להפיץ פייק ניוז וחלק מהתכנים מגיעים לאתרים שנראים כמגזינים מקצועיים של עיתונים. בקורס למדנו מה התפקיד של העיתונאי ואיך מסקרים, גילינו אילו דברים שחשבנו שהם תקשורת אובייקטיבית הגיעו לחדשות שלנו על מנת לשרת אינטרסים אחרים”.
“הקורס הזה מומלץ לכל סטודנט, גם למי שלא מגיע דווקא למסלולים שקשורים לתקשורת. אחד הדברים המרתקים באמת בקורס היה להתנסות במפגש עם עיתונאים ואנשי תקשורת שעובדים בחיי היומיום בתחום”, מוסיף אופיר. “כחלק מהקורס נפגשים עם עיתונאים מ’הארץ’ ומעיתונים נוספים וגם פגשנו בחודש אפריל את הצוות של ‘ארץ נהדרת’. מעבר ללימודי התקשורת מקבלים כלים חשובים גם לכתיבה שעוזרים אחר כך גם באקדמיה וגם בחיים”.
“לצד העריכה ב”עכשיו” אני משמש כעורך ב- YNET (אתר החדשות של ‘ידיעות אחרונות’). האקדמית פותחת הרבה מאד דלתות בתעשייה הזו עוד בתקופת הלימודים. מעבר לעבודה, כתחביב, אני משחק כדורגל”.
“תואר אקדמי, התעודה עצמה, היא דלת לשוק העבודה. אחד הדברים החשובים עוד במהלך הלימודים היא ההתנסות המעשית בתחום. זו הדרך האמיתית שבה אפשר להתקדם בקריירה ואז בסיום התואר אתם יכולים להשתלב בתעשיית התקשורת ובתעשיות נוספות כשווים בין שווים”.