ההתמחות היא ייחודית בארץ לתלמידי מערכות מידע, מדוע בחרתם להוסיפה?
“ההכשרה הטכנולוגית של מערכות מידע מאפשרת לבוגרים להוביל בארגון חדשנות דיגיטלית, תוך כדי הישענות על הידע הטכנולוגי. המטרה ביצירת ההתמחות הזו, היא הוספת סט כלים חדש לגמרי מעולמות הטרנספורמציה הדיגיטלית לסט הכלים הטכנולוגי שמקבלים בוגרי מערכות מידע במהלך התואר”.
גולדשטיין מוסיפה: ” כאשר אנו מגדירים חדשנות, בדרך כלל נזהה אותה בשני היבטים שונים: הראשון הוא ההיבט של שימוש בטכנולוגיה מתקדמת וחדשה, והשני הוא האימפקט שיש לטכנולוגיה על השוק שבו הארגון פועל. אתרים ששינו את תחום התיירות כמו Airbnb הצליחו ליצור אפקט עצום על התעשייה, מבלי להשתמש בטכנולוגיה מורכבת או חדשה שלא הייתה קיימת קודם. רכב אוטונומי וערים חכמות, יתבססו על טכנולוגיה המוגדרת כ- High End, וכן יצירת אימפקט משמעותי על השוק. בחרנו להוסיף את ההתמחות הזו דווקא לתלמידי מערכות מידע בזכות היכולת לחולל שינוי תוך שימוש בידע טכנולוגי עדכני.
מה יהיה הייחוד של בוגרי ההתמחות החדשה בשוק התעסוקה?
“כיום, אנו נמצאים בעיצומה של המהפכה התעשייתית הרביעית, עידן הטרנספורמציה הדיגיטלית. הפיתוחים השונים שהומצאו במדינת ישראל הם אחת מהדוגמאות המובהקות של שימוש בחדשנות דיגיטלית, כדי להשיג יתרון תחרותי בתחומים של נישות רבות, כולל נישות שפעלו לפי עקרונות קלאסיים בתחום התעשייה כמו: ביטוח, פיננסים, תיירות ואפילו גינון”.
“הבוגרים של מסלול זה באקדמית תל-אביב־יפו ילמדו לחשוב בצורה שונה, תוך מציאת דרכים חדשניות לפתרון בעיות ישנות, על-ידי שימוש בטכנולוגיה להובלת שינוי וגמישות עסקית במציאת פתרונות. דרך זו תעניק יתרון אסטרטגי משמעותי לכל ארגון שבו יעבדו בתפקידי פיתוח, ניהול מערכות מידע או בתפקידים המשלבים ידע טכנולוגי עם שינויים אסטרטגיים בחברה. בנוסף, הם יוכלו לחבר בין מחלקות שונות בארגון ולמצוא פתרונות יצירתיים לפיתוח מהיר וגמיש של מוצרים ושירותים שהארגון לא הציע קודם לכן. היכולת לחשוב בצורה מקיפה, חדשנית ומגובה בידע טכנולוגי, תעניק יתרון אסטרטגי חשוב הן לבוגרים עצמם בתהליך חיפוש העבודה, והן לארגונים שיעסיקו אותם. חלק מהבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידי מפתח מרכזיים יותר, כאשר נפתחות בפניהם אינספור דלתות חדשות גם בחברות שבהן הם מועסקים כיום.”

מה ההבדל בין הקורסים בתואר במערכות מידע כללי לבין הקורסים הנלמדים בקורסי ההתמחות?
“במהלך התואר הסטודנטים לומדים את כל קורסי הליבה של התואר במערכות המידע. קורסי הבחירה, לעומת זאת, הם שונים”. בין הקורסים הבולטים שנלמדים במסגרת ההתמחות הייחודית בחדשנות דיגיטלית ניתן למנות:
· יצירתיות בפתרון בעיות
· חדשנות בין־לאומית ומולטי דיסציפלינרית
· חדשנות בפיתוח מוצר דיגיטלי
· מימון מיזמים חדשים דיגיטליים
· פיתוח עסקי אג’ילי (Agile)
· חדשנות מבוססת בינה מלאכותית ולמידת מכונה
· ניתוח נתונים בנכסים דיגיטליים
במהלך שנות הלימוד הסטודנטים ישתתפו בסדנאות בלמידה מעשית וכן פיתוח פרויקט בפועל: הקורסים ישלבו למידה התנסותית תוך שיתוף פעולה עם חברות סטארט-אפ מ”גוגל קמפוס”, עבודה עם מרכז החדשנות “אתחלא” בחולון, האקתון אונליין בשיתוף עם סטודנטים מאנגליה וצרפת, מנטורים מחברות הייטק וקרנות הון סיכון, ועוד.
אם גם אתם מרגישים שאתם רוצים לחולל שינוי בארגונים שבהם תעבדו בעתיד, וללמוד איך לפתח יצירתיות לצד כלים טכנולוגיים מתקדמים, גלו עוד על ההתמחות החדשה בחדשנות דיגיטלית באתר שלנו >>
מוזמנים גם לפנות בדוא”ל לראשת ההתמחות ענת גולדשטיין: anatgo@mta.ac.il