קורס “חדשנות בפיתוח מוצר דיגיטלי” – לפתח בתלת-מימד

בסיום קורס "חדשנות בפיתוח מוצר דיגיטלי" במסגרת ההתמחות בחדשנות דיגיטלית בתואר ראשון במערכות מידע, הדגים אוהד מיוחס מחברת Stratasys מה אפשר להדפיס בתלת מימד והסטודנטים והסטודנטיות שלנו הראו מוצרי תלת מימד שמופעלים דרך אפליקציית פייתון, שתכנתו וחיברו למוצר!
אז מה המוצרים שפותחו בתלת-מימד?
February 6, 2022
KFS_7002

צוות מספר 4️⃣: אלעד מרק, ליאור חזום, איל שדה, נוי יוסיף-אור

שזכו במקום הראשון !! 🏆

צוות 4 הציע פתרון למודעות והפחתת עישון: Smoke Controller.

מדובר במוצר אשר יגביר את מודעות המעשן לכמות הסיגריות שהוא מעשן, והסכומים שהוא מוציא על כך. הוא עונה על צורך לגמילה או הפחתת עישון, בדרך קלה וזולה יותר ממכוני גמילה מעישון. המטרה היא “לשים למעשן מראה מול הפנים”. המוצר הוא קופסת סיגריות המופעלת באמצעות אפליקצית פייתון. האפליקציה מגבילה את כמות הסיגריות שניתן להוציא מהקופסא ביום. כמו-כן היא נותנת דיווח יומי על כמות הסיגריות שעישן בכל יום, וכמה כסף הוציא על כך, וכן מאפשרת גם סיכום חודשי של הdata.

 

צוות מספר 3️⃣ בקורס ההתנסותי חדשנות בפיתוח מוצר הם הסטודנטים: ירין לוי, שחר אלבז, נועה שחורי.

צוות 3 חשב על הצורך של הסטודנטים בזמן למידה לבחינה או הכנת מטלות: Study Shame.

זהו מתקן להנחת הסמארטפון בזמן למידה כדי למנוע הסחות דעת בזמן הלמידה שנגרמות מהודעות או שיטוט ברשתות חברתיות בזמן הלמידה. המתקן מחובר באמצעות אפליקציית פייתון ל”חברים טלפוניים”, שמקבלים התראה אם הלומד הפסיק את הלמידה באמצע הזמן שהגדיר מראש ללמידה והשתמש בסמארטפון שלו, ויכולים להסב את תשומת לבו לכך.

במידה והמשתמש למד יותר מהזמן המודר הוא יקבל הודעת חיזוק חיובי. המוצר הזה הוא שיפור של פיצ’רים קיימים בסמארטפונים:״מצב שינה״ או ״אל תפריעו״, המחייבים משמעת עצמית.

 

צוות מספר 2️⃣  מור דוידסון, מאי סגלוביץ, עדן דל-יול

צוות 2 חשב על הצורך של הסטודנטים בכיתה: Time efficiency.

אפליקציית המוצר מספקת מידע אודות תפוסת השירותים בכל קומה בבניין ובכך מאותתת לסטודנט היושב בשיעור ומעוניין לצאת לשירותים – לראות איפה יש שירותים פנויים. בכך הוא יימנע מבזבוז זמן השיעור על עמידה בתור בשירותים. בנוסף, מאפשר לנצל ביעילות את זמן ההפסקה בין השיעורים ולא לבזבזה על המתנה בתור לשירותים. הרעיון למוצר מושאל ממערכת תפוס/ פנוי בחניונים, והחדשנות שבו היא העברתו והתאמתו לשוק אחר.

 

קבלו את צוות מספר 1️⃣ תמר מנדלבוים, ניתאי וייס, עדן סוואק ולי מעיין.

צוות 1 חשב על רעיון לייעול הזמן בשיעור: iBoard

מדובר במחק אוטומטי ללוח הכיתה, שמופעל מרחוק באמצעות אפליקציית פייתון. כאשר מופעל (למשל ע”י אב הבית) מנקה את כל הלוחות בכיתות בבת אחת, ופועל בדרך שבה מגבים מנקים שמשות הרכב ועונה על הצורך של סטודנטים ומרצים לייעול זמן בשיעור – אין צורך למחוק בתחילת השיעור, אין צורך לבזבז זמן למצוא את המחק (הרבה פעמים הולך לאיבוד). מעין iRobot ללוח.

 

הקורס בהנחיית ענת גולדשטיין, ראשת ההתמחות בחדשנות דיגיטלית בבית הספר למערכות מידע.

ההרשמה בעיצומה