גיימרים, הכירו את מועדון ה-E-Sport באקדמית תל-אביב־יפו

עם קורונה או בלעדיה - בכל שבוע שני חדרים באקדמית תל-אביב־יפו הפכו לזירות קרב קטנות. הכירו את מועדון ה- E-Sport, מועדון הספורט הכי חם בתל-אביב-יפו ואת מנהלת המועדון, קרינה בטמנשוילי >>>
October 6, 2021
E-SPORT

פעם בשבוע, קבוצות קטנות של גיימרים מתכננים אסטרטגיה משותפת ומתחרים זה בזה. דיברנו עם קרינה בטמנישוילי המנהלת את המועדון היחיד שלא מפסיק גם בזמן משבר הקורונה, מועדון ה- E-Sport.

במהלך השנים האחרונות נכנס ענף ספורט חדש שכבש את העולם, ה-E-Sport. הוא מבוסס על משחקי מחשב קבוצתיים שבהם גיימרים מקצועיים מתחרים זה בזה. כיום, כמות הצופים בתחרויות הרשמיות בענף עברו חלק מכמות הצופים בתחרויות מובילות בענפי ספורט אחרים. לדוגמה, בתחרות הרשמית של League of Legends צפו מעל מאה מיליון אנשים בשנת 2019, בעוד ב-2013 צפו רק 32 מיליוני אנשים בתחרות בצורה מקוונת. אם נשווה זאת לגמר ה-NBA שבו צפו רק 15 מיליון איש ניתן לראות כי מדובר בתחום הממשיך ומתפתח בעולם. אז חשבנו, שהגיע הזמן שתכירו אותו.

בישראל, תחום ה-E-Sport נמצא עדיין בחיתוליו. באקדמית תל-אביב־יפו אנו גאים להיות המועדון הרשמי הראשון בתחום זה. המועדון החל לפעול בשנת 2015, על ידי סטודנט למדעי המחשב בשם דייב נחמיאס שנחשף לתחום והחליט להציע לפתחו במכללה, ממש כמו מועדון הדיבייט ומועדונים אחרים בקמפוס. משם היוזמה התפתחה. בשנה שעברה יצאה קבוצה קטנה מטעם המכללה לייצג את המועדון בתחרות ארצית. לפני שנתיים האקדמית הזמינה קבוצה נוספת לשחק מול מועדון נוסף, שנפתח בעקבותינו, באוניברסיטת בן גוריון.

קרינה בטמנישוילי (23), סטודנטית שנה שלישית לתואר ראשון במדעי המחשב (.B.Sc) באקדמית, פגשה את התחום ממש במקרה, ללא רקע מוקדם. משם המשיכה לשחק ולפתח את המועדון.

קרינה, איך התחיל הקשר שלך עם מועדון ה E-Sport?

“בתחילת השנה הראשונה, הבחנתי בפרסום של המועדון שהגיע בדוא”ל, הסתקרנתי והחלטתי לנסות, למרות שלא שיחקתי קודם במשחקי מחשב. למדתי בפעם הראשונה את העקרונות של המשחק, והחלטתי להצטרף למועדון כדי לשבור מעט את שגרת הלימודים. משם המשכתי למשחקים נוספים ושנתיים אחר כך… אני מנהלת את המועדון”, היא מספרת בחיוך.

באילו משחקים את מתמקדת?

“כרגע בשלושה משחקים עיקריים. הראשון הוא League of Legends, זהו משחק קבוצתי שבו לעיתים ישחקו שתי קבוצות במקביל אחת נגד השנייה. משחק נוסף הוא Overwatch אף הא מבוסס על קבוצה, והמשחק השלישי הוא CS GO Counter Strike Glovel Offensive”.

E-SPORT

איך המועדון עבד בימי השגרה?

עד לפני משבר הקורונה הפעילות התקיימה בבניין הכלכלה בקומה השנייה, שבה ישנם חדרי מחשבים חזקים, הכוללים גם מסכים ברזולוציה גבוהה ואפשרות להתחבר בצורה מקוונת עם מחשב נייד. כל אחד יכול להצטרף ולשחק באחד מהמשחקים שאנו מציעים. כיום, המועדון ממשיך להתפתח ואנו ממשיכים גם מרחוק.

“הקבוצות מתארגנות מעצמן, לפי המשחק שבו כל אחד מהחברים במועדון מעוניין לשחק. אם יש שני צוותים המתחרים זה בזה, הם משחקים בחדרים נפרדים”.

“בקיץ האחרון ערכנו הפוגה קצרה, והפסקנו את המפגשים בגלל משבר הקורונה. בשנה הקרובה אנו נפגש מהבית, דרך סרבר דיסקורד, בצורה מקוונת. אנו מודעים לכך שלא מדובר באותה אווירה מרגשת של תכנון אסטרטגיה יחד כשכולם נמצאים באותו מקום”.

אילו יתרונות יש למשחק?

“בתקופה הזו מדובר באמצעי שמאפשר להפיג את הלחץ את הקושי ואפילו את הבדידות של חלק מהשחקנים. במיוחד לאור העובדה שמרבית מקומות הבילוי סגורים. מעבר לכך, גם בשגרה למשחקים יש יתרונות נוספים בפיתוח חשיבה אסטרטגית, חלוקת קשב וקבלת החלטות מהירה. ככל שממשיכים לשחק אפשר להשתפר ולחדד את היכולות הללו. מדובר במשחקים שאפשר ללמוד במהירות ולהתחיל להתקדם בסיוע חברים האחרים בקבוצה שמלמדים את האסטרטגיות ולכן סף הכניסה נמוך”.

“עבורי, היא מספרת היה מדובר במקום שבו אני יכולה גם לשבור שגרה וגם לפרוק מתחים, ללא התחושה המוכרת של מחסור בזמן פנוי במהלך הלימודים לתואר. השעות המוגדרות שבהן הפעילות מתקיימת אפשרו להקצות את הזמן הזה כחלק מהשבוע שלי, הזמן שבו אני יכולה להתנתק לרגע מהמבחנים והלחץ. מלבד זאת מדובר במקום שבו אפשר לפגוש מחוץ לשעות הלימודים סטודנטים נוספים המסייעים לבנות מסגרת חברתית תומכת גם בתחומים שמחוץ למשחק”.

“במועדון אנו ממשיכים ומעבירים גם הרצאות וסדנאות, ומטפחים את הקבוצה באמצעות לימוד אסטרטגיות שונות הקשורות למשחק. כך כל אחד מהשחקנים יכול להמשיך ולהתקדם בתחום בדומה לאימון בכל ספורט תחרותי אחר”.

E-SPORT

מאילו תארים מגיעים בדרך כלל למועדון?

“משתתפים סטודנטים מכל התארים. ממדעי המחשב, ניהול וכלכלה ופסיכולוגיה. אנו פתוחים לסטודנטים מכל תואר. עד לשנה שעברה מנהל המועדון הגיע מלימודי ניהול וכלכלה.”

איך אפשר להצטרף למועדון?

“שנה שעברה הצטרפו למועדון כשלושים סטודנטים, גם השנה אנו פתוחים לכל מי שירצה להצטרף. אנו מתכננים לקיים מפגש שבועי שבו כולנו נפגשים יחד ומתחלקים לקבוצות קטנות בהתאם למשחקים. לאחר מכן, כל קבוצה ממשיכה בצ’ט ווקאלי משלה בהתאם למשחק. אנו מקבלים סטודנטים מכל הרמות, הן סטודנטים המשחקים ברמה גבוהה, והן סטודנטים שלא שחקו מעולם וילמדו מהוותיקים את רזי המשחק”.

מעוניינים להצטרף? שלחו מייל לכתובת eSports@mta.ac.il ובו שם מלא, חוג לימודים, שנה אקדמית ומספר טלפון. 

ההרשמה בעיצומה