ממדעי המחשב באקדמית למקים זרוע ההשקעות של התאגיד הבין-לאומי Hearst בישראל

בוגרים רבים של האקדמית תל אביב יפו השתלבו במשרות בכירות במשק והקימו מיזמים מעניינים. גיל כנעני בן ה-41, בוגר בית הספר למדעי המחשב, הוא אחד הבולטים שבהם. גיל למד לתואר ראשון במכללה ולאחר מכן המשיך ללימודים מעבר לים.
“בחרתי ללמוד תואר שני .M.B.A ב- Kellogg School of Management באוניברסיטת Northwestern.
בחרתי להתמקד בקורסים בתחומים של אסטרטגיה, שיווק והון סיכון”, הוא מספר.
“כשמחפשים אוניברסיטה מעבר לים עוד לא מכירים את ההבדלים הטכניים והתרבותיים שמבדילים בין הלימודים בישראל לארה”ב. גיליתי כמה הבדלים מיוחדים: זה מתחיל בתהליך הקבלה, שהוא תחרותי ביותר. מגיעים לתוכנית סטודנטים מכל העולם, מרקעים שונים ותרבויות אחרות. כל אחד מהסטודנטים מגיע עם חמש עד שבע שנים של ניסיון ממשי בתעשייה, בתחומים מגוונים. זו חוויה אינטלקטואלית מרחיבת אופקים. בתוכנית של Kellogg יש דגש גדול על לימוד בקבוצות, כך שחלק גדול מחוויות הלימודים היא ללמוד מהניסיון והידע של יתר חברי הקבוצה ובמקביל לדעת לגשר על פערי תרבויות”.
“המרצים הם מומחים בתחומם ובמקרים רבים אף כתבו את ספרי הלימוד. חלק בלתי נפרד מהקורסים היה לימוד מניסיון אישי של מנכ”לים ואנשי תעשייה בכירים בארה”ב. בין השאר, הרצו שם ראש ה-FBI, מנכ”לים של חברות כגון SAP, Costco, Adobe , Carlyle ובכירים רבים מחברות Fortune 500 שונות. המטרה היא ללמוד מניסיונם הניהולי, לדוגמא בפרויקט שהיה מאתגר עבורם, איך הגיעו לפתרונות שונים ואיך נהלו את הקריירה שלהם לאורך השנים”.
“למדנו גם ממנהלי חברות משפחתיות על האתגרים שיש כאשר משתלבים בעמדה ניהולית בעסק משפחתי ואיך עושים העברה של סמכויות בין הדורות. למדתי שמנכ”ל לא נולד ביום אחד – הוא גדל להיות כזה. האתגרים הניהוליים והאישיים משתנים ולכן חשוב כל הזמן לרכוש עוד כלים, ידע ויכולות חדשות. אלה באמת היו שנתיים מרתקות”.
הניסיון המעשי בעבודה בקרן הון סיכון בין לאומית הוביל את גיל להצטרף לזרוע ההשקעות האסטרטגית של התאגיד Hearst ולהקים את הנציגות שלה בישראל. Hearst Ventures היא זרוע השקעות הון סיכון שמחפשת השקעות בסטארטאפים בישראל בשלבים מוקדמים, בתחומים בעלי ערך אסטרטגי לחברה. את הניסיון שצבר בלימוד מדעי המחשב, יחד עם הבנה טכנולוגית וניסיון בהשקעות, הוא מיישם היום כמנהל ההשקעות בסניף הישראלי של הקרן.
“עד היום עשינו ארבע השקעות בישראל ואנחנו ממשיכים לאתר חברות נוספות בעלות פוטנציאל לגדול ולהפוך לחברות מובילות בתחומן”, הוא מתגאה. לדבריו, מה שהופך אותו למתאים לתפקידו הוא שילוב תחומי הלימוד: “הרקע הטכנולוגי, הבנת השוק והיכולת לזהות יזמים וצוותים מבטיחים בתחילת הדרך”.