המדריך למתעניינים במנהל עסקים

אחד האתגרים הגדולים בשוק העבודה המודרני הוא כיצד לבלוט אל מול המתחרים ולהשתלב במשרות הנחשקות ביותר. עולם העסקים הופך להיות מורכב ומאתגר יותר ויותר, ועל כל משרה יש הרבה מתמודדים. המפתח להצלחה הוא להביא לשולחן ארגז כלים שאין לאחרים, והדרך הטובה ביותר להשיג זאת היא דרך תכנית אקדמית שממוקדת בעולם העסקי.
“ההכשרה שעברתי בתואר נותנת לי את דרך החשיבה ואת ההיכרות עם הפעילות של גוף עסקי”, מספר טימור בריטבה, מנהל מוצר בענקית המחשוב LENOVO. “אני יודע איך גוף עסקי חושב, ולכן אני יודע לתת לו את הערך. אני דובר את השפה. כשיש לך את הכלים האלה אתה יכול לצמוח”.
מצד אחד אקדמיה, מצד שני – תכל’ס
בריטבה התקבל למשרה הנחשקת לאחר שסיים תואר שני במנהל עסקים (.M.B.A) באקדמית תל-אביב-יפו. הוא גם משמש כיום, בזמנו הפנוי, כמנטור עסקי של סטודנטים בתכנית ומסייע גם להם להתקדם בשוק העבודה.
“יש לי יתרון על אחרים, כי בכל זאת, עם כל הניסיון שאפשר לצבור או ידע שאפשר לקרוא לבד, אין תחליף לאקדמיה – במיוחד אם היא ממוקדת בתכל’ס ופחות בתיאוריות ובנושאים שעבר זמנם”, הוא מסביר. “אתה לומד את העולם העסקי ברמה עמוקה, אקדמית, ניתוחית. זה נותן את הכלים לחשוב ולדבר את השפה, מזה אתה נבנה וגם בונה את עצמך”.
הייחודיות של התכנית לתואר שני במנהל עסקים באקדמית תל-אביב-יפו הוא החיבור ההדוק עם השטח, במסגרת תפיסת “האקדמיה החדשה”. במסגרת התכנית, הסטודנטים מצטרפים לחברה עסקית, בליווי מנטור, ומחפשים פתרון לבעיה אמתית שהחברה מזהה. התהליך הזה מגיע לשיאו בפרויקט הגמר של הסטודנטים כאשר הסטודנטים נחשפים בצורה הטובה והשלמה ביותר לעולם העבודה שמשתנה לבלי הכר וממתין להם מהעבר השני של התואר.
“זו גולת הכותרת של התכנית”, מתגאה בריטבה. “אתה עושה פרויקט שהוא תכל’סי, הוא שטח. הכיתה שלך היא בשטח, המרצים שלך הם גם המעסיקים שלך. אתה פותר בעיה מהחיים בארגון עסקי, זה לא תרגיל במתמטיקה. בשטח אתה לומד. אין דרך טובה יותר להבין את הדברים באמת. אני היום מנטור של שלושה סטודנטים, שמקבלים את משימה והתפקיד שלהם הוא לפתור אותה לתועלת ה”לקוח” שלהם.”
קשרים הם חלק מהלימודים
הקשרים שהסטודנטים יוצרים במסגרות השונות מסייעים להם גם בהמשך. בוגרי התכנית, שכבר כיום מחזיקים במשרות בכירות במשק, מעניקים להם עדיפות בגיוס. בנוסף, הם מגיעים מוכנים הרבה יותר, עם היכרות רלוונטית לשוק העבודה ועם יכולת טובה יותר לזהות שינויים ולהתאים את עצמם אליהם. כן, שוק העבודה החדש מחפש כל הזמן “זיקיות”.
“אנחנו שמים דגש גדול על נטוורקינג”, מסביר מנהל פרוייקט הגמר בתכנית, ד”ר אורן גיל אור. “יש לנו אירועים שמפגישים בוגרים עם סטודנטים והם עוזרים אחד לשני. הלימודים בכיתות קטנות מאפשרים לנו לייצר את הקשרים האלה ולעזור לכל סטודנט”.
גיל אור ממשיך: “אנחנו מעניקים לסטודנטים כלים ייחודיים מכל התחומים הרלוונטיים להם. הם יוצאים מהתכנית עם ידע במימון, בשיווק, בדיגיטל ובכל מה שדרוש להם בשביל להצליח בעולם החדש. רבים מהמרצים שלנו מגיעים מהתעשייה וכך נשמר הקשר הרציף עם השוק. הידע שאנחנו מעבירים הוא לא רק תיאורטי, הוא מתוך האתגרים האמתיים של חברות עסקיות כיום”.
תכנית עם אפשרויות התמחות מגוונות
אחד הגורמים שמייצרים את היתרון של בוגרי התכנית הוא ההתמחויות השונות, בתחומים כמו מימון, שיווק ואסטרטגיה. “חיפשתי תואר שני שמעניין אותי, מקום עם אווירה ומקום שאני אוכל לקבל זווית אחרת ללימודים. זה מה שאני מקבל”, מספר פז קוור, סטודנט שנה ראשונה בתכנית.
“בעתיד אני מעוניין להשתלב בתחום הסטארטאפים והפיננסים”, הוא מרחיב. “התכנית מקדמת, נותנת כלים ושונה משאר המקומות. היא נותנת ערך, זווית אחרת לחיים העסקיים, פותחת רעיונות חדשים, מגבירה יצירתיות”.
“קורסים רבים בתכנית הם התנסותיים, כלומר משלבים ניסיון מקצועי עם הלימודים”, מוסיף גיל אור. “הקורסים ההתנסותיים, שהם מרכיב חשוב בתפיסת האקדמיה החדשה שמובילה המכללה, מייצרים היכרות הדדית של הסטודנט והתעשייה ומעניקים כלים מהחיים האמתיים ולא רק מספרי הלימוד. בין הקורסים אפשר למצוא נדל”ן, שוק ההון, פינטק, אסטרטגיה עסקית, משברים פיננסיים בעולם חקר שווקים בעידן הדיגיטלי וייזום עסקים”.
באקדמית תל-אביב-יפו דוגלים ביצירת תנאים נוחים לסטודנטים, מבלי להתפשר על הרמה האקדמית, וזה בא לידי ביטוי גם בתכנית לתואר שני במנהל עסקים. התכנית מקבלת את דרוג שביעות הרצון מהגבוהים בארץ, בזכות כיתות קטנות ויחס אישי מצוות המרצים. הלימודים מתקיימים בימי חמישי ושישי בלבד ומאפשרים לשלב עבודה במקביל – וכל זה בשכר לימוד אוניברסיטאי.