7 טיפים שיהפכו את הראיון להצעת עבודה

בין אם אתם בשלב שאתם מחפשים עבודה זמנית לתקופת הלימודים, התמחות מקצועית או עבודה ליום שאחרי התואר אנחנו מאחלים לכם שתמיד תגיעו לשלב של ראיון העבודה. וכדי לצלוח אותו... אספנו לכם כמה טיפים.
October 11, 2021
ראיון עבודה

1. סדרו את הנוכחות הדיגיטלית שלכם ברשתות חברתיות

התמונה מהטיול אחרי צבא, הסטטוס השיכור שכתבתם אחרי המסיבה והתמונה עם הפיג’מה מהסגר האחרון – כולן אולי גורפות הרבה לייקים ותגובות. אבל הם פחות מתאימות כאשר מעסיק או מעסיקה פוטנציאליים רוצים להכיר אתכם. וכן הם מחפשים אתכם גם ברשתות חברתיות.

אם יש משהו שלא מייצג את הצד המקצועי והטוב שלכם בפרופילים – זה הזמן להגדיר אותו כפרטי או להוריד אותו מהפרופיל שלכם לחלוטין.

למה זה חשוב? הפרופיל בפייסבוק או באינסטגרם שלכם מציג אתכם לעולם, כדאי להציג את עצמכם באופן שתואם את המשרה שאתם מחפשים. גם את פרופיל הלינקדאין יש להכין בצורה מקצועית, כולל פרטי עבודות קודמות רלוונטיות ושימוש בצילום מקצועי.

ראיון עבודה

2. עשו שיעורי בית

אם הגעתם לשלב ראיון העבודה (פרונטלי, ב-Zoom או בטלפון) הכינו את עצמכם. העמיקו את הידע שלכם אודות החברה: מה הם עושים, על אילו פרויקטים הם עובדים או מה הם מפרסמים, אפשר ורצוי להיעזר בעמוד הפייסבוק, הלינקדאין או אתר החברה.

כדאי להכין תשובות לשאלות צפויות מראש כמו “למה את.ה רוצה לעבוד כאן?”, “מה הניסיון המקצועי שלך?” והשאלה ה”חביבה” על כל מי שאי פעם היה בראיון עבודה “מה החולשה שלך?” (טיפ מומחים – למצוא חולשה שהיא חוזקה כמו: איכפת לי יותר מדי).

למה זה חשוב? כי הכנה מוקדמת יוצרת רושם ראשוני חיובי ומקצועי.

3. הקפידו על קוד לבוש

הולכים לראיון עבודה במשרד פרסום? בחברת הייטק? הקפידו על לבוש נקי ומסודר. התאימו את הלבוש למקום העבודה.

למה זה חשוב? כי למראה החיצוני יש משמעות, לבגדים ולאיך שאתם מחזיקים את עצמכם בהם. הנוסחה היא ללבוש משהו שנוח לנו בתוכו, שמציג אותנו על הצד הטוב ביותר שלנו ומכבד את הסיטואציה בה אנחנו נמצאים.

4. הריאיון מתחיל עוד לפני שנכנסתם לחדר

מהרגע שיצרו איתכם קשר ראשוני ועד סוף הריאיון כל מה שאתם עושים נרשם, גם אם לא פיזית על הדף, כחלק מההתרשמות הכללית ממכם. לכן הקפידו על התנהגות מכבדת ומתאימה למצב שכוללת הגעה בזמן (ואפילו להקדים טיפה), להיות נחמדים ואדיבים גם לשומר.ת בכניסה ולפקיד.ת הקבלה, להקפיד על תודה ובבקשה.

למה זה חשוב? כי בראיון עבודה בוחנים גם את ההתאמה שלכם לצוות הקיים, לפעמים בדרכים לא גלויות לעין. מה שכן, בעידן הקורונה לגיטימי להימנע מלחיצת ידיים ולהישאר עם מסכה על הפנים לאורך הריאיון. כלל האצבע זה ראו מה עושים המראיינים ולכו אחריהם.

5. אל תשכחו להקשיב

להקשיב למה שמספרים לכם על המשרה, על מקום העבודה, על תנאי העסקה ואולי הכי חשוב להקשיב לשאלות ששואלים אתכם, לפני ששולפים תשובה.

למה זה חשוב? בין היתר חלק מהדברים שנבדקים בראיון עבודה זה לא רק מה שנאמר אלא גם את מה שנגזר מההתנהגות הלא מילולית במהלך הריאיון: מה יכולת הבנת הנשמע שלכם, מה יכולת ההקשבה שלכם, איך אתם מתמודדים עם מצבים שאינם נוחים או ידועים מראש.

6. אל תשקרו ואל תנפחו

פשוט אל תעשו את זה. שקרים סופם להתגלות.

למה זה חשוב? כי שקרים לא מכבדים אתכם ולא מכבדים את מקום העבודה שלכם. מעבר לזה שזה עלול להוביל לפיטורים זה גם עלול לפגוע בשם שלכם בתעשייה ולהשפיע על אפשרויות העסקה עתידיות.

7. ממליצים… תבחרו כאלו שבאמת ימליצו

רגע לפני שאתם נותנים מישהו כממליץ חשבו – האם הוא באמת ממליץ חיובי?

לא כל מנהל.ת בהכרח יגידו עליכם דברים טובים. אם לא הסתדרתם עם המנהל.ת הישירים שלכם מסיבות אישיות או מקצועיות, בחרו מראש ממליצים אחרים.

ואם אין לכם עבודה קודמת או ממליצים זה הזמן להיות יצירתיים: האמא שעשיתם לילדים שלה בייביסטר בגיל 12, פחות עובדת כממליצה, אבל המרצה שהרשמתם בקורס המעשי הוא/היא אחלה ממליצים!

למה זה חשוב? כי ממליצים יכולים להיות מה שיבדיל אתכם מכל האחרים. המלצה טובה מאדם מוכר (בתחום) ואמין, יכולה להפוך אתכם למועמדים טובים יותר למשרה.

כאן בשבילכם! מרכז הקריירה של האקדמית תל־אביב-יפו: talavi@mta.ac.il

ההרשמה בעיצומה