.M.B.A – תואר שני במנהל עסקים – תואר עם Impact אדיר!

אין זה סוד שהיום, בפני סטודנטים המתכוונים ללמוד לתואר השני, לכאורה, פתוחות אינספור אפשרויות. אבל, מבט מדוקדק וקרוב יותר, מוכיח, כי גם בין האפשרויות הרבות הללו, יש כאלו שהן מתאימות יותר, ויש כאלו שהן פחות מועילות ללומדים בהן. וכשאנחנו כותבים "מועילות" - למה אנחנו מתכוונים?
מהו, בעצם, ההבדל בין תואר ראשון לתואר שני מבחינת התועלות שהוא מסוגל להביא?
May 19, 2022
MBA

מה כל כך מיוחד בלימודי .M.B.A באקדמית תל־אביב-יפו?
ומדוע הסטודנטים שלנו באקדמית מנהלים את הקריירות שלהם כשברשותם כלים מתאימים יותר להתמודדות עם המציאות המקצועית?

התואר השני – הדרך להכניס תוכן ועומק לקריירה שלכם
אם אל לימודי התואר הראשון מגיעים הסטודנטים כשהם צעירים, הם מחפשים את דרכם המקצועית בחיים, ועתידם לא בהכרח ברור להם, לימודי התואר השני, במיוחד .M.B.A – לימודי התואר השני במנהל עסקים, מציגים תמונה שונה לגמרי. אליהם, מגיעים הסטודנטים כשהם בוגרים יותר, ואפילו עוסקים בתחום עיסוק מסוים, שבו הם, כנראה, רואים את עתידם המקצועי. מדובר באנשים עובדים שאמורים לשלב בהצלחה בין לימודים לחיים (משפחתיים, מקצועיים, עסקיים וכד’), הלימודים צריכים להיות שונים בהרכבם ובמהותם מהלימודים לתואר הראשון – עליהם להיות עדכניים ומחוברים למציאות המקצועית הרבה יותר, להיות יותר מעשיים ופחות תיאורטיים והם אף חייבים להיערך בדרכים גמישות ובשעות המתאימות לאנשים שיש להם “חיים”, גם מחוץ לשעות הלימודים. וכאן, בדיוק, על פי אמות המידה הללו, נכנס לתמונה .M.B.A – תואר במנהל עסקים באקדמית תל־אביב-יפו.

.M.B.A – תואר במנהל עסקים באקדמית תל־אביב-יפו
הלימודים באקדמית מבוססים על תוכנית לימודים בת שני רבדים:

הרובד הראשון – לימודי הליבה – לימודי השנה הראשונה באקדמית, המניחים מעטפת ייחודית בתחומים הפונקציונאליים, ויוצרת תמהיל בין תיאוריה לפרקטיקה באמצעות קורסים ניהוליים ואסטרטגיים. רובד זה מניח עבור הסטודנטים את הבסיס ללימוד מעמיק יותר, ומאפשר להם לבחור את תחום ההתמחות שלהם.

לימודי ההתמחות – הרובד הנוסף, שאף הוא, זוכה באקדמית לתשומת לב רבה, ומתעדכן כל הזמן, בהתאם למציאות המשתנה ולצרכי הלומדים במסלולי ההתמחויות השונים. לימודי ההתמחות מתחלקים לארבעה מסלולים:

  • לימודי ניהול המימון
    המיועדים, בעיקר, למנהלים בתחום הפיננסי ומקנים להם יכולות אסטרטגיות פיננסיות להשתלבות בשווקי ההון המשתנים לעיתים תדירות. רלוונטי במיוחד כיום, על רקע הקורונה והמציאות הגלובלית המשתנה.
  • לימודי ניהול השיווק
    מיועדים למנהלי שיווק, פרסום, ניהול חווית לקוח, ניהול מותג, ניהול תוכן דיגיטלי ועוד. לימודים אלו מיועדים להעניק ללומדים בהם ידע נרחב ועדכני במגמות השיווק של העידן החדש כדוגמת שיווק דיגיטלי, שיווק מבוסס-נתונים וכן הלאה.
  • אסטרטגיה, יזמות וחדשנות
    כידוע, חברות הייעוץ המקצועיות, כבר מזמן איבדו את המונופול שהיה נחלתן מזה עשורים רבים, כך שהתכנון האסטרטגי, כיום, מוטמע בתהליכים המתנהלים במרבית הארגונים. התמחות זו מיועדת למגוון תפקידים ניהוליים ותהליכי היזמות והחדשנות נוגעים לארגונים הקטנים והגדולים כאחד.
  • התמחות בניהול אימפקט
    תחום ההתמחות הרביעי, שנכנס לאחרונה למערכת הלימודים באקדמית, מתוך הבנת הצורך בקיומו. התמחות זו פונה לסטודנטים המעוניינים להוביל ולגרום לשינוי תפיסתי בעסק או בארגון ולסייע לו להתמודד בדרך טובה יותר עם אתגרים עכשוויים שונים: חברתיים, כלכליים וסביבתיים, באמצעות הטמעת חשיבה כלכלית שונה (People + Planet + Profit), כמו גם כלים ניהוליים חדשים.

 

מהם יתרונותיה של האקדמית תל־אביב-יפו על פני מוסדות לימוד אחרים?
את פירוט יתרונותיה של האקדמית תל־אביב-יפו ניתן לפרוש על פני לא מעט עמודים, אבל ריכזנו עבורכם את הבולטים שבהם:

ההתמחויות המקצועיות – חשיפה למגוון רחב של קורסים, שמתוכם, הסטודנטים יכולים לבחור את מה שתורם להם ומה שמתאים להם ביותר לפי תחומי העניין שלהם בהווה ולעתידם המקצועי.

שכר לימוד אוניברסיטאי האקדמית תל־אביב-יפו היא מכללה ציבורית, ולכן, שכר הלימוד בה הוא אוניברסיטאי, מה שאומר שהוא נמוך בהרבה משכר הלימוד במכללות הפרטיות.

גישה מעשית וקורסים התנסותיים – תיאוריות הן דבר נחמד, אבל כאן, “נופלים” מרבית הלימודים המקצועיים – בפער שבין התיאוריה ליישום במציאות. אצלנו, באקדמית תל־אביב-יפו, החשיבה היא יישומית – קורסים HANDS ON אלו קורסים שמתנהלים בתוך העשייה והתעשייה, לא קורס פרקטיקום – מדמה, “בכאילו”, אלא ממש בשיתוף עם התעשייה.

תוכנית לימודים עדכנית וקשובה – תוכנית המשתנה, בראש ובראשונה, בהתאם לצורך לענות על המציאות העסקית המשתנה, אבל גם נמצאת, כל הזמן, עם אצבע על הדופק ובהקשבה לסטודנטים. כך, למשל, התחדשה תוכנית הלימודים רק לאחרונה בשני קורסים – הראשון – בעקבות הצורך לנהל מאגרי נתונים (ביג-דאטא), והשני – בעקבות הצורך הגובר והולך לנהל את חוויית הלקוח בסביבה העסקית.

פרויקט גמר – מתקיים בשנה השנייה ונערך בחברה אמיתית (ולא כחקר-מקרה) ומאפשר לסטודנטים להתמודד עם בעיה אמיתית ולפתור אותה, בצוות המורכב מסטודנטים הלומדים בהתמחויות שונות ובהנחיית מנחים מטעם הפרויקט ומטעם האקדמית.

קורס דירקטורים – מפגשים עם דירקטורים-בפועל המאפשרים לסטודנטים להכיר את כלל ההיבטים הקשורים לתפקיד הדירקטור – הרגולציה, האחריות התאגידית וכן הלאה. במהלך הקורס, מבוצעות סימולציות של ישיבות דירקטוריון המאפשרות ללומדים להתנסות בפועל בסיטואציה. סיום הקורס בהצלחה מקנה תעודה על השתתפות בקורס זה.

תוכנית המנטורים – התוכנית מפגישה בין כ-40 מנטורים/ות בעלי ניסיון מהארץ ומחו”ל (בזכות הזום) לבין סטודנטים הלומדים לתואר, ומטרתה לסייע לסטודנטים בפיתוח הקריירה שלהם, בפתרון דילמות מקצועיות ואף בהשלמת רכישת המיומנויות הניהוליות החסרות להם.

מועדון ההשקעות – מקיים שיח ורכישת ידע על העולם הפיננסי באמצעות הרצאות אורח, סיורים, כנסים וכד’. המועדון זוכה להצלחה רבה גם בקרב אנשים שאינם, בהכרח, עוסקים בהשקעות ובפיננסים במסגרת תחום עיסוקם.

“זום על התעשייה” – הרצאות, סדנאות מעשיות ומפגשים המתקיימים בהתאם לצרכים המועלים ע”י הסטודנטים במסגרת מפגשי “מה נשמע” עם ראשת התוכנית.

לימודים משולבים המתכתבים עם המגמות בתעשייה – בשנים האחרונות, עבודה מרוחקת ועבודה מהבית הפכו לצורות העבודה הנפוצות והיעילות ביותר. הסטודנטים בתוכנית לומדים יומיים בשבוע – ביום ו’ באמצעות הזום וביום ה’ – בקמפוס. דבר שמאפשר גם לגרים רחוק יותר לשלב בין הלימודים לחייהם המקצועיים והמשפחתיים בקלות ובנוחות.

והדבר האחרון, וכנראה, גם החשוב ביותר – הקשר הבלתי-אמצעי עם הסטודנטים.

אנחנו באקדמית קשובים לרחשי השוק, מנהלים שיח פורה עם הסטודנטים, מקשיבים לצרכיהם ומתכננים את תוכניות הלימוד והקורסים בהתאם.

אם השמיים, עבורכם, הם הגבול, האקדמית תל־אביב-יפו היא המקום האופטימאלי להתחיל בו את ההמראה שלכם!

banner