אשת סגל החודש: ד”ר ציפי שפרלינג מבית הספר לניהול וכלכלה

הסטודנטים במרכז פרס לשלום ולחדשנות
“הצוותים נתבקשו לנתח צומת אסטרטגי בחברה, מקום בו יש לקבל החלטה על שינוי עתידי. הצוותים נחשפו למכלול השיקולים העומדים בפני מקבלי ההחלטות כולל ההשלכות העתידיות על החברה. המטרה הייתה לגבש ניתוח אסטרטגי נותן ערך ולהניחו על שולחנו של מקבל ההחלטות האסטרטגיות בחברה – בדרך כלל המנכ”ל או מנהל היחידה שאותה מנסים להניע”.
ציפי מרחיבה: “במסגרת הלמידה פגשנו את החברות שלטובתן נעשו הניתוחים האסטרטגיים. למשל, ביקר אצלנו בכיתה מנהל פיתוח וחדשנות של שטראוס, ואנו ביקרנו במרכז פרס לשלום ולחדשנות. המפגשים עם המנכ”לים כולל הצגת הניתוח של הצוותים בפניהם אפשר חוויית למידה משמעותית כולל משוב של המנכלים על עבודת הצוותים, הצגת הצומת מנקודת הראות של המנכל לפני ואחרי הניתוח של הסטודנטים וכמובן חשיפה כללית אל דילמות אסטרטגיות נוספות שהמנכל היציג. חשוב לציין שהמודלים בהם השתמשו הצוותים לנתח את הצומת הם מודלים עדכניים ומבחינה זו המנכלים למדו ביחד עם הצוות. בסך הכל התבצעו כחמישים פרויקטים שונים במקביל”.
הסטודנטים במרכז פרס לשלום ולחדשנות
איך החברות קיבלו את העובדה שהסטודנטים ‘מתערבים’ בהחלטות אסטרטגיות?
“הייתה המון פתיחות. אנשי החברה הופתעו מעומק התוצאות, הנתונים וההמלצות שהוצגו בפניהם. חתרנו להציג בפניהם את התוצאות וההמלצות אצלנו בכיתה או אצלם. זכינו לראות את התגובה ולקבל פידבק חי בזמן אמת על העבודה שביצע הצוות. הסטודנטים הופתעו לגלות שאפשר באמצעות נתונים, מתודולוגיה וניתוח בכלים מעודכנים מבית יוצר אקדמי להשפיע על חשיבת בכירים ועל המוטיבציה והיכולת לבצע שינויים בשטח. גם חברות גדולות ומקובעות יחסית מרוויחות מלמידה שכזו ונפתחות לשינויים”.
הסטודנטים במרכז פרס לשלום ולחדשנות
“כל שינוי מלווה בתחושה מסוימת של ‘אובדן’. כאשר אנו מודעים לסיכון הזה, לתחושה הזו ועובדים על שינוי ברמה האישית, ניתן לחולל את השינוי גם ברמה המערכתית. אנחנו יודעים שאנשים מתנגדים לשינויים לא בגלל מספרים או נתונים שראו, אלא בשל ה’אובדנים’ הרגשיים האישיים שהשינוי יביא עימו. מרתק לשלב את האספקטים הפסיכולוגיים עם כלים אנליטיים ולהשתמש בעוצמה הזו של הכוח הרגשי על מנת להוביל את החברה להצלחה”.
סמנכ”ל החדשנות בשטראוס, דגן אשל, מתארח בקורס התנסותי