טיפים כלכליים לסטודנטים עובדים וסטודנטיות עובדות

עסוקים ועסוקות? איך לשלב בין העבודה ללימודים?
ד"ר אודליה הייזלר
November 4, 2021
חסכון

בקמפוס

  1. ותרו היום למען העתיד – השקעה בלימודים היא כמו השקעה פיננסית. משקיעים היום – ואת הפירות קוטפים בעתיד, מסיום הלימודים ועד גיל פרישה. ויתור על רמת חיים בהווה (שכרוכה בפחות שעות עבודה והכנסה נמוכה יותר) – תאפשר לכם להשקיע יותר בלימודים, לקבל ציונים גבוהים יותר שיסייעו לכם לעיתים להתקבל למשרת חלומותיכם או המשיך לתואר שני.
  2. חשבו קדימה – מאוד מגרה לעשות כסף קל ומהיר, לעבוד בעבודה בעלת הכנסה גבוהה יחסית גם אם היא ממש לא קשורה לתחום אותו לומדים. אולם בחשיבה קדימה, בפרט אם אתם סטודנטים שנה ג’, עדיף לעבוד בעבודה המשיקה לתחום אותו לומדים גם אם ההכנסה נמוכה יותר. הניסיון שצברו יאפשר לכם לממש את התואר בשוק העבודה ביתר קלות.
  3. היו מודעים לזכויותיכם – בדקו שהמעסיק משלם לכם את מלא זכויותיכם, שכר מינימום לפחות (בנובמבר 2021 29.12 ₪), תשלום על שעות נוספות, הפרשות לביטוח לאומי, תשלומי חופשה והבראה ומסירת תלוש שכר.
  4. תקופת בחינות – לעיתים המחיר של עוד משמרת בשבוע עמוס בחינות הוא חזרה על הקורס ותשלום עליו, במקרים קיצוניים – גרירת הלימודים בעוד שנה. קחו זאת בחשבון כשאתם מתכננים עבודה בתקופת בחינות. אם אין לכם גמישות בעבודה – התחילו ללמוד למבחנים מוקדם ככל האפשר, לימדו למספר מבחנים במקביל.
  5. תכננו את הצריכה והחיסכון בתבונה – בתקופת בחינות מן הסתם תצמצמו משמרות, תיקחו יותר ימי חופש והכנסתכם תצנח. קחו זאת בחשבון עוד קודם, נסו לחסוך לתקופות קשות בתקופות בהם אתם פנויים מלימודים ויכולים לעבוד יותר (למשל בחופשת הקיץ).
  6. ביטוח לאומי– סטודנטים שאינם עובדים (למעט סטודנטיות נשואות), חייבים לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות בסכום חודשי של 177 ₪. לעיתים עדיף לפרוס את שעות העבודה על פני כל החודשים מאשר לעבוד פחות חודשים יותר שעות.
  7. התמחות מעשית – בחלק מתוכניות הלימוד במכללה (למשל בניהול וכלכלה) קיימת התמחות מעשית המאפשרת לכם להתחיל לעבוד במקצוע תוך כדי התואר. לעיתים ההתמחות היא רשות ודורשת השקעה רבה לעומת נקודות הזכות שהיא נותנת, אולם היא נותנת לכם עוד אפשרות לעבוד במקצוע לפני סיום הלימודים, לרכוש ניסיון ואולי להשתלב בעבודה במקום בסיום הלימודים.

 

בהצלחה!

ד"ר אודליה הייזלר
ד”ר אודליה הייזלר, מרצה בתכנית לתואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני

* האמור לעיל הינו כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ אישי.

 

ההרשמה בעיצומה