מתואר ראשון בפסיכולוגיה (.B.A), לתפקיד מבוקש בתעשייה

איך החלטת איזה תואר ללמוד?
“הסיפור שלי מתחיל כמה שנים לאחר השירות הצבאי ואחרי 2 טיולים גדולים בעולם, כשהגיע הרגע בו החלטתי שאני רוצה ללמוד ולעשות תואר. כשרציתי להחליט מה בדיוק אני רוצה ללמוד, היה לי קשה על סמך ניסיון תעסוקתי, משום שרוב הדברים שעשיתי עד אז היו התנדבויות חברתיות ועבודה מועדפת במפעל (שלא ממש קרץ לי להמשיך). מה שכן היה לי זה ניסיון בעבודה עם אנשים וזה גם מה שתמיד עניין אותי – אנשים. בזמן הלימודים בפסיכומטרי הבנתי שאני רוצה ללמוד פסיכולוגיה. עם זאת, הרגשתי שפחות מתאים לי מקצועות הטיפול.”
מה משך אותך להתמחות בחווית משתמש?
“כשהגעתי לאקדמית ראיתי שנפתח מסלול חדש של פסיכולוגיה עם התמחות בחווית משתמש. זה היה מסלול חדש באקדמית ובכל הארץ בכלל. התחום היה נראה לי מרתק ובעל פוטנציאל טוב ליישום של ידע מפסיכולוגיה בהייטק, למרות שלא היה לי המון מושג בעולם הזה לפני וגם לא נדרש. כך לבסוף החלטתי להגיע למכללה ולהתחיל כאן תואר הראשון.”
מה זה בכלל חווית משתמש?
“חווית משתמש הוא תחום יישומי לפסיכולוגיה, אבל הוא מתקיים בתחום העיצוב ובתור סטודנט למדעי החברה, ללמוד עיצוב – זו חיה משונה. למי שמכיר את התחום קצת, אז להיות מאפיין וחוקר חווית משתמש, זה לא אומר להיות מעצב גרפי כפי שלומדים בבתי ספר לעיצוב, אלא לעצב חוויה – ולכן היה מרתק ללמוד איך לרתום את הידע שאנחנו לומדים ממש עכשיו על שיטות מחקר, תהליכים קוגניטיביים רגשיים וחברתיים עבור יצירת חווית דיגיטליות.”
איך ההתמחות בחווית משתמש עזרה לך בשוק העבודה?
“בשנה ג’ התחילה תוכנית פרקטיקום של ההתמחות בחווית משתמש, שם אני וחבריי הצטרפנו לסטארט אפ בתחום הבינה המלאכותית ואפיינו מערכת המסייעת לבעלי עסקים קטנים ובינוניים לקבל תובנות עסקיות ולשפר את המכירות שלהם. זה היה פרויקט שדרש מאיתנו המון שעות והיה מאוד מאתגר, אבל גם זכינו להתנסות בביצוע מחקר בשוק, בבניית מוצר, בעבודה עם מנכ”ל ומפתחים ובעבודת צוות.
לאחר השנה הזאת החלטתי שאני רוצה להמשיך בתחום חווית המשתמש ולנסות להתקבל למשרה למרות רף כניסה גבוה. לאחר כמה חודשים בעזרת המלצה מאחד המרצים לMouse ושם הצלחתי להתקבל. חשוב לי להגיד שבמהלך השנתיים של ההתמחות השקעתי המון למידה מחוץ לשעות הלימודים, התעמקות בתחום ובניית תיק עבודות ועצם הלמידה בתואר לבד לא תמיד מספיקה להגיע לרמה הרצויה בשוק, לכן יש צורך בהשקעה אישית מעבר.
היום בעבודה אני מתעסק במחקר ואפיון למערכות מורכבות ואפליקציות בתחומי הביטחון, החקלאות, התעשייה ועוד הרבה תחומים מגוונים ומעניינים. ומה לגבי העשייה החברתית? אז לשמחתי יש גם פרוייקטים כאלה אצלנו למשל עם קרן פילנטרופית גדולה ובעתיד יהיו עוד נוספים שאישית אני דואג להביא ולפתח.”
ספר לנו קצת על איך היה ללמוד באקדמית
“בשנה הראשונה היו המון קורסי חובה בעיקר של פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. התחושה להיות סטודנט הייתה מאוד מהנה. אהבתי את הקמפוס שנראה חדש ונעים וכמובן שהדשא היה מקום בילוי מרכזי. רוב המרצים היו נחמדים ומסבירי פנים (מה שעזר מאוד בתור סטודנט חדש) וגם מאוד מקצועיים ומעניינים.
בשנה הזאת גם הכרתי המון חברים טובים ואנשים מדהימים מהתואר שהפכו לחברים לחיים ואפילו קולגות שגם היו אנחנו מתייעצים אחד עם השני מקצועית. אז כחלק מלהיות סטודנט בתל אביב, שגרת החיים לא פשוטה ומאוד עמוסה. זה אומר כמובן ללמוד, אבל גם לעבוד, ואיך אפשר בלי לצאת לבלות. עם כל הטירוף הזה, בסופו של דבר צלחתי את התקופות האלה ולמרות שאף פעם לא הייתי מצטיין הצלחתי אפילו להגיע להיות מצטיין נשיא.”
בשנה השנייה היו יותר קורסים, התוכן היה יותר קשה, אבל גם יותר מעניין. בנוסף לקורסים האלה, סוף סוף התחילה ההתמחות שחיכיתי לה בחווית משתמש.”
תכנית הגנרטור של האקדמית
“בשנה ג’, שנה שידועה גם בתור שנה של חרדות לגבי מה יקרה שנסיים את התואר: ההתמחות הייתה מאוד מעניינת ולימדה אותנו הרבה וביחד עם זה, נשאר לי הרעב להמשיך לעשות דברים בעולם החברתי ועם משמעות חיובית בעולם. למזלי זכיתי להכיר ולהצטרף לתוכנית הגנרטור של המכללה- תוכנית ליזמות חברתית עסקית. התוכנית הייתה מחוץ לתוכנית האקדמית של התואר, וגם דרשה המון שעות, אבל הייתה מרתקת ועזרה לי לתרגם את האהבה לעולם החברתי ליזמות שמקיימת את עצמה כלכלית. בגנרטור למדנו על מודלים עסקיים חברתיים, ועל יזמות, והתנסינו בפיתוח מודל כזה, בתוך עמותה, שיאפשר לה לפרנס את עצמה מהעשייה שלה.”
התנדבות בעמותת לוחמים ללא גבולות
“בסוף השנה הראשונה הופיעה לי הזדמנות לחזור לעמותה בה התנדבתי בארגנטינה – לוחמים ללא גבולות, הפעם בתור רכז משלחת לגואטמלה. בעמותה אנחנו רותמים ישראלים שיוצאים לטייל בעולם, עבור התנדבות באחד היעדים. העשייה מתחלקת לשיפוצים בשכונות עוני והעברת תכנים חינוכיים. מעבר לכך כל משלחת נקראת על שם חלל שנהרג בצבא ולכן יש משמעות כפולה למשלחות, גם התנדבות וגם הנצחה. ככה יצא שגם חזרתי לעשייה החברתית שהייתי מחובר אליה וכשסיימתי את המבחנים, טסתי להתנדב.”
סיכום התקופה כסטודנט באקדמית
“האקדמית פתחה לי עולם של אפשרויות ושילובים, שלא ידעתי קודם שאוכל לעשות.
שיהיה בהצלחה בלימודים ומאחל שהתואר יהיה לכם הרפתקה מהנה!”
למידע נוסף אודות התואר הראשון בפסיכולוגיה (.B.A), התמחות בחווית משתמש