שירן מוכיחה לכולנו: הכוח להשפיע אצלכם בידיים!

שירן מוגרבי (בת 31, מחולון) מתחילה בקרוב התמחות בפסיכולוגיה שיקומית במסגרת תואר שני בפסיכולוגיה .M.A. במהלך שנת הקורונה במקביל לסיום התואר ויחד עם כתיבת עבודת הגמר שירן החליטה ליצור שינוי תודעתי באמצעות כתיבת ספר ילדים, הלוקח את הקורא למסע של היכרות עם הדומה והשונה שקיים בכל אחד, וחשיבות היותנו חלק מהחברה בדיוק כפי שאנו. הספר “המתנה של יהב” יצא בשיטת מימון המונים באתר Headstart (ניתן לראות את הפרויקט המקורי כאן).
“גיוס הכספים למימון הוצאת הספר היה פרויקט בפני עצמו” היא מספרת. שירן הגיעה ליעד של 50,000 שקלים, יומיים לפני סיום הקמפיין, בין השאר בזכות פנייה לגופים גדולים. “חברת נדל”ן גדולה החליטה לקחת חלק בפרויקט ולתמוך בו בסכום משמעותי כדי לסייע להגיע ליעד”. באוגוסט הקרוב הספרים צפויים להישלח לכל מי שרכש אותם באמצעות הפרויקט.
גם במסעה האישי של מוגרבי, כמו בזה של יהב בספר, יש אתגרים וצורך למצוא דרך להשיג את המטרות ולהגשים את הרצונות האישיים במקביל להתמודדות עם המגבלה הפיזית.
“במסגרת מערכת השיבוץ הממוחשבת לתארים שניים בפסיכולוגיה שיבצתי את האקדמית בעדיפות ראשונה ולשמחתי התקבלתי לעדיפות זו”, היא מספרת: “בזכות הקרבה הגיאוגרפית של המוסד הלימודי לאזור מגורי ובגלל שתחום הלימוד הזה עניין אותי. זהו אחד מבין שני מוסדות הלימוד היחידים בארץ שבו התואר מציע לימודים במגמת פסיכולוגיה נוירו־שיקומית, הכוללת גם התמקדות במוח ובפגיעות ראש. רציתי מאוד להעמיק בתחום הזה. הסיבה השלישית והחשובה ביותר עבורי כאדם עם מוגבלות פיזית, היא נושא הנגישות. לצערי, מרכזי לימוד רבים בישראל עדיין אינם נגישים, בעוד שהאקדמית תל־אביב-יפו בנויה ברמה המבנית באופן נגיש”.
מה הופך את האקדמית תל־אביב–יפו לנגישה מבחינתך?
“העובדה שכל הבניינים כוללים עלייה עם שיפוע קל או כניסה ללא מדרגות, הדלתות הנמצאות בחזית נפתחות באופן אוטומטי או באמצעות כפתור מיוחד לצד הדלת. כך, איני צריכה לפנות לאדם אחר כדי שיסייע בפתיחתה. זהו יתרון משמעותי מאוד. בנוסף, המכללה עצמה אינה גדולה ולכן ההתנהלות הפיזית קלה ונוחה. היות ואני אמורה להעביר פרק זמן רב במקום, במהלך התואר, חשוב לי שאוכל להגיע בקלות לכל בניין, לכל שיעור וכמובן לכל שירות נוסף שאני זקוקה לו במכללה כמו הספרייה”.
אילו התאמות ושינויים האקדמית עשתה עבורך כדי להנגיש את המקום?
“תהליך ההנגשה היה נושא של ניסוי וטעיה. הגב’ מיכל רז, ראש מינהל ודיקנית הסטודנטים.ות והגב’ לילך קלי גלעד, רכזת נגישות והתאמות לימודיות באקדמית, ליוו אותי, ומההתחלה הייתה נכונות של האקדמית לעשות כל מה שניתן כדי להקל על חוויית הלימודים במקום. הדבר דרש התאמה של מערכת השעות לשיעורים שיהיו בכיתות קרובות זו לזו. יש חשיבות גבוהה מאוד לנושא הזה משום שבתחילת הלימודים הייתי מוצאת את עצמי מנצלת את כל זמן ההפסקה כדי להגיע לכיתה שבה יתקיים השיעור הבא. ההתאמות בוצעו הן עבור הלימודים במהלך השנה והן במהלך טקס חלוקת התארים שם דאגו למקום ישיבה נגיש, ליווי במהלך הערב, ועלייה נגישה לבימה לצורך קבלת התעודה. כל אלו נעשו בתיאום מולי וברגישות ראויה להערכה מצדם של לילך וזיו שקד, ע. דקנית הסטודנטים.”
לילך קלי גלעד וזיו שקד מוסיפים: “כחלק מתפיסת השירות הכוללת במכללה, בה הסטודנט.ית במרכז, אנו נותנים מענה לכלל הסטודנטים עם מוגבלויות.
קמפוס האקדמית הינו קמפוס נגיש מכל ההיבטים – שירות, מבנה ומערכות דיגיטליות.
לרשות הסטודנטים.ות עומדת רכזת נגישות למענה בכל הנושאים הקשורים לעולם הנגישות, ואם אנו נתקלים בפניות אישיות/אתגרים נוספים שעוד לא ניתן עליהם מענה, נדאג לבצע את ההתאמות הנדרשות כדי שכל סטודנט.ית עם מוגבלות יוכל/תוכל ללמוד בנוחות במכללה”.
שירן בהחלט מעניקה השראה לכולנו. לקבלת מידע נוסף על נושא ההנגשה באקדמית >>