מהאקדמית לניהול הבנק השוויצרי UBS בישראל: הכירו את גרי ליבנת

דרך ארוכה עברה מאז לימודי הכלכלה בקמפוס במלצ'ט ועד לכסא המנכ"ל של הבנק השוויצרי UBS בישראל. ראיינו את גרי ליבנת וקבלנו תובנות רבות כיצד מגיעים לשם.
October 10, 2021
GERI

גרי ליבנת (בן 44, נשוי + 3 מהוד השרון) לא היה יכול לצפות לאן יגיע עם לימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול (.B.A) באקדמית, וגילה כי זה אפשר לו להגיע את כל הדרך עד למשרת מנכ”ל הבנק השוויצרי UBS בישראל.

מה הוביל אותך לבחור דווקא בלימודי כלכלה?

“כשנה לאחר שהשתחררתי מהצבא, החל משבר הדוט־קום. התקופה הזו ריתקה אותי ובעיקר הרקע להיווצרות הבועה בנאסד”ק, ומה שהוביל להתפוצצותה. החלטתי שאני רוצה לפתח קריירה בשוק ההון ובפיננסים, וכי עלי לבסס את הידע שלי בתחום. הדבר הוביל אותי לרצות ללמוד כלכלה לתואר ראשון. חבר טוב שהחל ללמוד מדעי המחשב במכללה, המליץ בחום לבדוק את האפשרות להירשם לתואר, ואכן מיד לאחר מפגש ההיכרות, נרשמתי לתואר”.

איך התוודעת לראשונה לאקדמית תל אביב־יפו?

באותם ימים שלאחר השחרור הקמפוס של כלכלה וניהול היה ממוקם ברחוב מלצ”ט בת”א בסמוך לרחוב שינקין, דבר שהעניק אווירה ייחודית למקום וקצב מהיר בלב העיר הסואנת”. ליבנת מתאר: “בתור סטודנט צעיר, המיקום של המכללה בלב תל־אביב, במרחק צעידה קצר מהדירה שבה התגוררתי ומכל מקומות הבילוי, הייתה אידיאלית, כך שהקמפוס היווה תמיד חלק מהיום שלי”.

האם קיימת איזו חוויה שנחקקה בליבך מתקופת הלימודים, דבר מה שהשפיע על הדרך הלאה?

“אני זוכר את השיעור הראשון במיקרו־כלכלה, שבו המרצה ציין כי לא כל היושבים בחדר יצליחו לסיים את התואר, והקורס הזה יוכיח לסטודנטים מי מתאים ויכול לעשות זאת. הוא ציין ש”לא בוכים על חלב שנשפך”, וכי בהתנהגות הכלכלית זהו כלל יסוד, שכן אם סטודנט ממשיך ללמוד את התואר רק משום שכבר השקיע את זמנו וכספו בו, זוהי החלטה שגויה, ועליו לעבור ולהתמקד בתחום שבו הוא יוכל להצליח”. לבנת מתוודה: “הכלל הזה מלווה אותי גם היום בהחלטות שאני מקבל.

גרי, ספר לנו קצת על הדרך שעברת מאז סיום הלימודים שהובילה אותך למשרה הבכירה כיום?

“כשסיימתי את התואר, התחלתי לעבוד בבנק דיסקונט, שם עברתי התמחות בייעוץ השקעות, ועבדתי כיועץ בסניף ובמוקד השקעות ללקוחות אמידים. לאחר מכן, הצטרפתי לצוות חדש שהקים סניף בנקאות פרטית ביו־בנק, אשר הוביל בזמנו את תחום הבנקאות הפרטית בישראל. בהמשך כיהנתי כמנהל סניף רעננה, ולאחר מספר שנים מוניתי למנהל הסניף הראשי של יו־בנק בירושלים. גרי ממשיך: “במקביל לניהול הקריירה, ובשל הרצון להמשיך ולהרחיב את הידע שלי, למדתי תואר שני במנהל עסקים”.

מדוע בחרת דווקא בתפקידים בבנק זר?

“לאחר כמעט עשור ביו־בנק, החלטתי כי עליי להתמקצע יותר בתחום ולחפש תפקיד בבנק זר, זאת על רקע שוקי ההון שהשתכללו יותר ויותר, והשימוש בכלי השקעות מתוחכמים בהשקעות בחו”ל אשר הפכו ליותר ויותר רלוונטיים ללקוחות הישראליים.”

משהו משך אותך ב- UBS? 

“UBS הוא מנהל ההשקעות הגדול בעולם עם למעלה מ-3 טריליון דולר של כספים מנוהלים, ונחשב לגוף המוביל הגלובלי בתחום. על כן, שמחתי מאוד להצטרף בשנת 2015 כמנהל קשרי לקוחות וללמוד מהטובים ביותר. לאחר מכן קיבלתי את ניהול הדסק הישראלי המקומי, והשנה מוניתי כמנכ”ל UBS Wealth Management ישראל”.

כסא המנכ”ל מהווה המשרה הכי בכירה בבנק, איך מגיעים לשם, אילו אתגרים מצפים?

“אחד מהדברים המהותיים שהביאו אותי לתפקיד שאותו אני ממלא היום, היא העובדה שהתחלתי כיועץ השקעות, התנסיתי ולמדתי כיצד שוק ההון עובד. בעיקר למדתי איך עובדת הפסיכולוגיה של הלקוחות המשקיעים בשוק ההון, וכיצד ניהול תיק השקעות הוא קודם כל ניהול סיכון נכון עבור הלקוח. אני משווה את זה לאופן ההתנהלות בצה”ל. הרי כל רמטכ”ל החל כחייל ועשה את כל הדרך למעלה. ההבנה של התהליכים לכל אורך שרשרת הפיקוד, היא זו שהופכת את המפקדים הישראליים לטובים ביותר בעולם”.

מה הדעה שלך על המצב הפיננסי אליו מוביל משבר הקורונה?

“למדתי הרבה מהמשבר הפיננסי הכבד של שנת 2008. הבנתי שלא קיים מושג כמו ‘בלתי אפשרי’ בשוק ההון, וכי בניהול הסיכונים ובטיפול בלקוחות יש לתת חשיבות גבוהה מאוד לפיזור השקעות נכון וכמובן לקרבה ללקוחות. כל מי שעוסק בהשקעות וחווה משבר פיננסי יחד עם לקוחותיו, ידע לנהל השקעות בצורה נבונה ונכונה יותר ממי שלא חווה משבר שכזה”.

מעט שאלות אישיות יותר: מה אתה עושה בשעות הפנאי?

“את שעות הפנאי אני אוהב לנצל לבילוי עם המשפחה או בספורט, ובעיקר ריצה ורכיבה על אופני שטח”.

איזה ספר קראת לאחרונה שהשפיע עליך?

“הספר ‘תודה שאיחרת’ מאת תומאס פרידמן. זהו אחד מהעיתונאים המובילים והמשפיעים בעולם, בעל טור קבוע בניו־יורק טיימס. הספר מספק ניתוח מעמיק ומרתק של קצב השינויים המסחרר במאה ה-21, בדגש על טכנולוגיה, שווקים ושינויי האקלים”.

מה לגבי סרט שהצליח להשפיע עליך?

“הסרט הקלאסי – ‘סינמה פארדיסו’, שתמיד מרגש אותי מחדש. הסרט אשר ממחיש את החשיבות בלנסות ולהגשים את החלומות שלך, לעשות ולהיות הטוב ביותר במה שאתה עושה. וכל זאת, תוך שמירה על הגינות ויושר כאשר המשפחה היא הדבר החשוב ביותר. ותמיד לזכור תמיד מאין הגעת ומה הפך אותך לאדם שאתה היום”.

איזו אפליקציה הכי שימושית בטלפון הנייד שלך?

“Yahoo Finance”

לפני סיום, מהו המוטו שלך בחיים?

“המוטו שלי הוא תמיד לוודא שכשאסתכל לאחור על חיי, אדע שחייתי את החיים שבהם בחרתי, ולא החיים עליהם התפשרתי”.

banner