7 טיפים לבחינה הפסיכומטרית

בעוד ימים ספורים תערך הבחינה הפסיכומטרית ורבבות סטודנטים לעתיד בישראל ייגשו אליה. בחינה זו מהווה כלי מיון חשוב לניבוי סיכויי ההצלחה של כל סטודנט באקדמיה. הפעם אספנו עבורכם מספר טיפים חשובים להצלחה בה:
1. שינה טובה לפני הבחינה – לעיתים רבות אנחנו רוצים ללמוד עד הדקה האחרונה לפני הבחינה. אבל… מחקרים רבים מראים כי שינה מועטה לפני מבחנים פוגעת ביכולת הניתוח והחשיבה, ופגיעה שכזו, עלולה להוביל לקבלת ציון נמוך בשל חוסר ריכוז. לכן, אם למדתם בחודשים שלפני היטב, אתם מוכנים לצלוח את האתגר גם בלי “לילה לבן” בלימודים.
2. הכינו תיק מראש – בבוקר יום הבחינה חשוב שיהיה כמה שפחות לחץ, לכן ארגנו את התיק שלכם מראש ולוודא שלא שוכחים את הדברים ההכרחיים: ת.ז, זימון לבחינה, עפרונות, מחקים, בקבוק שתיה קטנה וחטיף אנרגיה או סנביץ’ קלים, סטופר מותאם ועליונית. אין צורך להפריז בכמויות של שתיה וחטיפים, זכרו שמדובר בסך הכול בשלוש שעות וחצי, ולכן אל תגזימו בכל נושא האוכל והשתייה.
3. בוקר מאורגן – בימים הקרובים למועד הבחינה שמרו על סדר יום קבוע עם מספיק שעות שינה ומנוחה בלילה. ככה שביום הבחינה יהיה לכם קל לקום בשעה הקבועה, לאכול ארוחת בוקר מזינה ולצאת לדרך. מעבר לכך יהיו מוכנים לבוקר הבחינה וודאו מראש היכן מתקיימת הבחינה, איך מגיעים (גם למוסד האקדמי וגם בתוכו איך מגיעים לכיתה). השתדלו להגיע עד שעה לפני הבחינה לאזור הכיתה.
4. הקדישו זמן להבנה מלאה של השאלות שאתם יודעים לפתור- השאלות בבחינה נועדו לאתגר את יכולת ההבנה שלכם, ולבחון האם אתם שמים לב לפרטים הקטנים. למרות הלחץ הגדול של הזמן, אל תמעיטו בערכה של קריאה איטית ומדוקדקת שתחסוך לכם טעויות רבות בדרך לפתרון. במידת הצורך השתמשו בנייר הטיוטה והכינו לעצמם תרשים לפתרון.
5. דלגו במהירות על שאלות שאינכם יודעים לפתור – נתקלתם בשאלה שאין לכם מושג כיצד לפתור? הכל בסדר, זה לא סוף העולם, דלגו עליה במהירות. עדיף להשקיע זמן בהרבה שאלות עם פתרונות מדויקים מאשר הרבה זמן לשאלה אחת שאולי תדעו את התשובה שלה. ובכללי מומלץ להקדיש שאלה עד 5 דקות בלבד.
6. קראו את התשובות האפשרויות לפני שאתם עונים – שאלות בחירה מרובה מאפשרות לכם לפסול מראש תשובות לא הגיוניות, אשר יותירו אתכם עם כמות קטנה יותר של תשובות נכונות אפשריות. השתמשו בשיטת האלימינציה ופסלו מראש את התשובות הלא נכונות בוודאות. ובתחום החשיבה הכמותית, אם אינכם יודעים כיצד לפתור שאלות הקשורות למשוואה, תוכלו להציב את המספרים הנמצאים בתשובות במהירות במשוואה זו, ולראות האם הם מובילים לתוצאה הנכונה.
7. יש זמן לנחש את התשובה – כדאי להשאיר זמן בתום כל חלק בבחינה לסימון התשובות של שאלות שאינכם יודעים בשיטה של ניחוש. תוכלו להשתמש בדף הטיוטה, ולרשום את מספרי השאלות שעדיין לא עניתם עליהן. לאחר מכן, השתמשו בשיטת האלימינציה שהזכרנו קודם, וכך תוכלו להקטין את ההסתברות לטעות. קל יותר לנחש אחת מתוך שתי תשובות מאשר אחת מתוך ארבע
בהצלחה בבחינה!
נפגש באקדמית תל־אביב-יפו, בתחילת שנת הלימודים.
ובינתיים אם יש לכם שאלות או התלבטויות מרכז המידע שלנו זמין עבורכם בטלפון: 6086*