ההזדמנות להתמחות בחברת הפינטק Equitech בתואר ראשון בכלכלה וניהול

מה הוביל אותך לאקדמית תל אביב יפו?
“אחותי סיימה תואר במדעי ההתנהגות באקדמית וגם אני חיפשתי מקום קטן וחמים יותר, שבו אני יכולה להיות בקשר ישיר עם המרצים, המזכירות והסגל. לא רציתי ללמוד באוניברסיטה גדולה. האפשרות ללמוד בשכר לימוד אוניברסיטאי במכללה קטנה קסמה לי, לצד המיקום הנוח של המכללה לידי במרכז תל-אביב”.
כאשר המליצו לגיה במסגרת התואר לנסות להתקבל להתמחות בחברת הפינטק Equitech כמעט וויתרה על ההזדמנות – “פחדתי שמדובר בעוד מקום עבודה פיננסי, משמים מעט והופתעתי לטובה”. דחיפה קלילה משירית כתב-הרץ, ראשת התוכנית לתואר ראשון בכלכלה וניהול, הובילה אותה לראיון הראשון.
ספרי לנו קצת על Equitech ואיך הגעת להתמחות המעשית?
“כבר בפעם הראשונה שהגעתי ל- Equitech הבנתי שמדובר במקום בסטייל אחר ממה שציפיתי. העבודה היא ממתחם עבודה משותף, של חבר’ה צעירים. מקום שונה לחלוטין מחברות מעונבות במשרדים סגורים. האווירה שם הייתה צעירה ורעננה”. גיה מספרת שכמעט עשרה מתמחים נוספים עובדים במקום, כמעט כולם תושבי חוץ. “הדרישות בעולם ה- FinTech הן לאנגלית ברמה גבוהה. למזלי האנגלית מהבית הספיקה כדי לעבור ראיון מילולי באנגלית ולהשתלב בחברה בתפקיד שאני מכירה על בוריו”.
אילו תפקידים מוצעים בחברה?
“בהתחלה דברו איתי על ניתוח דו”חות, תחום שהרגשתי שיש לי הרבה פחות מה לתרום בו. השתלבתי בחברה במערך השיווק הדיגיטלי ובתכנון האסטרטגיה השיווקית. התחלנו לעבוד על פודקאסט חדש בתחום הפינטק בארץ בערוץ מיוחד שאקויטק פתחו, תכנית לשיווק בכנסים וברשתות החברתיות ואסטרטגיית פרסום ושיפרנו את הנראות הדיגיטלית”.
מה היית ממליצה לסטודנטים ששוקלים האם לבחור בתוכנית מעשית?
“אל תפספסו את ההזדמנות הזו!
אתם לא חייבים להיכנס לחברות גדולות אם אתם עדיין לא מרגישים נוח עם זה. ההתמחות המעשית מעניקה אפשרות לצאת מאזור הנוחות שלנו וללמוד איך נראה העולם האמיתי מחוץ לאקדמיה”.
גיה מדגישה – “למרות הדגש שהאקדמית שמה על השילוב בין התיאוריה לפרקטיקה, עדיין נותר פער בין הלימודים לבין המשימות שמבצעים כאשר יוצאים לשוק העבודה. ההתמחות מאפשרת ללמוד איך להתנהל במקום העבודה ולבצע משימות מבלי לעמוד במחויבות המלחיצה של עובד ומעביד. כך אפשר להתחיל את הקריירה המקצועית בצעדים קטנים יותר. בתחום האקדמי אפשר להרוויח נקודות זכות”.
התחילה כעצמאית וממשיכה בתוך החברה
גיה, התחילה את דרכה בצורה שונה ממרבית הסטודנטים. בעוד רבים מתחילים משרות כשכירים ובעתיד כלשהו פותחים עסק עצמאי, היא עברה את המסלול ההפוך. מעסק, לעבודה עם ההורים (“אני עד היום עובדת בגלריה בכל מה שקשור לשיווק, פרסום וסושיאל מדיה. הנוכחות הדיגיטלית מאוד חשובה היום”) ותחילת קריירה כשכירה.
איזה מסר היית מעבירה הלאה?
“יש הרבה סטודנטים שחושבים ש-6 שעות בשבוע בעבודה ללא תגמול מוסיפה ללחצים בין הלימודים לעבודה ולחיי היומיום. חשוב לי להעביר את הערך המוסף שמקבלים בשעות האלה. חלק פותחים דלת למקום העבודה העתידי שלהם. אחרים מגיעים עם ניסיון תעסוקתי חשוב בקורות החיים. היתרונות האלה לא נמצאים בשום מקום אחר ובאמת שלא כדאי לפספס את ההזדמנות הזאת”.