קורס התנסותי star icon

מתאוריה לאייטם: סדנת עיתונאות מעשית

מרצה
גב' ענת סרגוסטי

במהלך הסדנה ילמדו התלמידים\ות כתיבה עיתונאית, תחקירנות ועריכת דסק עיתונאי. במסגרת שיתוף הפעולה עם עיתון מעריב, ייפגשו התלמידים\ות פעם בשבוע עם מנחת הסדנה וינהלו דיון בנושאים חברתיים אשר על סדר היום, שיערך בסגנון של דסק מערכת חדשות תקשורתית לכל דבר. כל משתתף\ת בסדנה ת\יצטרך לפרסם לפחות ארבע כתבות במהלך הסמסטר, אשר ירכיבו את הציון
הסופי בסדנה.

במהלך הסדנה ילמדו התלמידים\ות בחירת נושא עיתונאי וצמצומו, יתרגלו כתיבה עיתונאית בנושאים שונים – פוליטיקה, תרבות, קהילה, כלכלה, ספורט ועוד. התלמידים\ות ילמדו טכניקות עכשוויות של "עיתונאות אישית" (Journalism Personal), עיתונות מכוונת שינוי חברתי ועבודת צוות של דסק חדשותי.

את הסדנה ילווה מטעם עיתון מעריב עורך המוסף החינמי של העיתון (מעריב הבוקר) – ניר קיפניס. כמו כן יתארחו במהלך הסדנה אנשי תקשורת בולטים כגון: גיא פלג, כתב הפלילים של חדשות ערוץ 2 ,לי-אור אברבך, מנהל הרדיו של התאגיד ובעבר עורך המגזין פירמה, הילה אלרואי, כתבת הבריאות של ערוץ 10 ועוד.

אין דרישות קדם

ההרשמה לקראת סיום